Mától nézheted: Az elit rendőrös sorozat óriási sikert aratott külföldön, végre hozzánk is megérkezett

Ma este debütál A brigád című CANAL+ Original gyártású sorozat a Direct One kínálatában.

A való életben a 2015-ös Charlie Hebdo műveletben is résztvevő francia elit egységről szóló sorozat október második hetétől kizárólag a Direct One kínálatában lesz elérhető.

A CANAL+ Original 2019 óta legnépszerűbb franciaországi bemutatóval büszkélkedő, vadonatúj rendőrsorozata, A brigád első évada október 9-én mutatkozik be Magyarországon a Direct One kínálatában. A Párizsban játszódó sorozat a B.R.I vagyis a brigád fiatal és tettrekész rendőrökből álló elit egységének mindennapjait mutatja be, akik a szervezett bűnözés és a terrorizmus ellen harcolnak. Az elit egység a valóságban olyan jelentős műveletekben vett részt, mint például a 2015-ös novemberi párizsi támadások.

A sorozat idén, 2023. április 24-én debütált Franciaországban, és már több mint 12 millió megtekintésnél tart a CANAL+ streaming felületén. 2019-ben a Spirál című sorozat utolsó évadának debütálása óta A brigád című sorozat büszkélkedhet a CANAL+ Original legnépszerűbb indulásával Franciaországban. Magyarországon a sorozat kizárólag a Direct One kínálatában lesz elérhető: az első két epizód október 9-én érkezik a Direct One TV-csatornára, az utolsó kettő pedig október 12-én lesz látható. Ám akik nem szeretnének várni az új epizódokra, a Direct Now applikációban akár már a megjelenés napján ledarálhatják a teljes évadot!

„A brigád című sorozat elkészítésének célja volt, hogy felborítsam a hagyományos zsarusorozatra jellemző sztereotípiákat, és valami bomlasztót és aktuálisat alkossak, hasonlóan, mint a maguk idejében a Miami Vice vagy a The Shield.” – mondta Jérémie Guez, A brigád című sorozat rendezője. Hozzátette, hogy a hosszas bűnözőkkel és bűnüldözési tisztviselőkkel való találkozások, és az elmúlt 20 évben a francia szervezett bűnözés fejlődésének témakörében végzett kutatási eredményei alapján célja volt, hogy megmutassa a múlt rendőri stílusából az új generáció megközelítéseibe való nehéz átmenetet.

„Leginkább az elit B.R.I csapatokra összpontosítottam, amelyek különösen gazdag és lenyűgöző témát jelentenek, mivel szakmájuk természete alapvetően megváltozott az elmúlt években. A brigád első évada ezt egy forradalom formájával illusztrálja. Amikor Patrick és Eric eltűnik a végén, gyakorlatilag egy egész generációnyi rendőr tűnik el velük.” – összegezte gondolatait Jérémie Guez, a CANAL+ legújabb sorozatának alkotója. Kiemelte továbbá, hogy a sorozat egyik nagy erőssége a karizmatikus és izgalmas szereposztás: az erős karakterívekkel ellátott, a történések középpontjában álló szereplők, akiknek a története több évad alatt fejlődik ki, és éri el a csúcspontját.

A szervezett bűnözésre szakosodott egységnél Saïd (Sofian Khammes) egy fiatal elit rendőrökből álló csapat irányítását veszi át. Meg kell találnia a helyét a csoportjában, olyan módszereket használva, amelyek nagyon különböznek Patrick (Bruno Todeschini), a karizmatikus és köztiszteletben álló korábbi főnök módszereitől, akinek problémái vannak a gengszter Éric Perezzel, miközben egy bandaháború a főváros felgyújtásával fenyeget. A csapat is belekeveredik a bandaháborúba, amely lángba boríthatja Párizst, s Saïd küzd, hogy megőrizze erkölcsi értékeit, miközben megtalálja az utat az egység új vezetőjeként. Vajon Patrickhoz hasonlóan ő is kénytelen lesz a bűnözéshez fordulni annak érdekében, hogy harcoljon ellene?

A brigád (franciául B.R.I) egy ikonikus francia intervenciós csapat, amelynek neve a Research and Intervenciós Brigade rövidítése. Ez a francia nemzeti rendőrség olyan súlyos bűncselekményekre szakosodott egysége, mint a fegyveres rablás, emberrablás és a terrorizmus elleni küzdelem. Ez az elit egység az USA-ban működő S.W.AT megfelelője. A valóságban az elmúlt években a B.R.I számos olyan jelentős rendőrségi, terrorelhárító műveletben vett részt, mint például a 2015-ös Charlie Hebdo lövöldözés, vagy a 2015. novemberi párizsi támadások, illetve ők álltak Jacques Mesrine kézrekerítése mögött is.

68 A brigád  (2023)

akció

Saïd egy fiatal elit zsarukból álló csapatot vezet, és meg kell találnia a helyét a csoporton belül, miközben meg kell akadályoznia, hogy bandaháború törjön ki Eric családja... több»