A védelmező 3-ban Denzel Washington ismét visszatér McCallként, a nyugdíjazott amerikai tengerész és a Védelmi Hírszerző Ügynökség korábbi tisztjének szerepében.

Az előző rész 2018-as bemutatása óta sok év telt el, ezért elsőként pár gondolatban szeretnénk felfrissíteni a franchise legfontosabb történéseit. 

Ha teljesen ismeretlenek számodra A védelmező filmek, érdemes megjegyezni, hogy azok az azonos címen megjelent, 1985-ös televíziós sorozaton alapulnak. Nem szükséges megnézni a sorozatot ahhoz, hogy megértsd a filmeket, mivel inkább egy újragondolásról, mint a sorozat történetének folytatásáról szólak. Meglepő módon az első két filmet nem is kell feltétlenül látnod ahhoz, hogy megnézd a harmadikat, mivel mindhárom film önálló történetet mesél el.

Az első rész 2014-ben jelent meg, és McCall egy orosz szervezett bűnözői szindikátussal néz szembe, miután kiderül, hogy megverték a tizenéves prostituált Alinát (Chloë Grace Moretz), akit egy kávézóban ismert meg. Miután megtalálja és megöli a helyi tagokat, a nagyobb szervezet üldözi, és ő minden egyes rosszfiút szakszerűen elintéz. A védelmező Robert McCall újabb erkölcsi küldetéseivel kezdődik, mielőtt saját bosszúhadjáratára indulna. A második rész valódi küldetése akkor kezdődik, amikor egykori kolléganője, Susan (Melissa Leo) merénylet áldozata lesz, és Robert felkutatja azokat, akik meggyilkolták őt.

Hasonlóan az első két részhez, A védelmező 3-t is Antoine Fuqua rendezte és Richard Wenk írta. A harmadik rész Olaszországban játszódik, ahol McCall békésen szeretne nyugdíjba vonulni. Sajnos a szicíliai maffia némi helyi kellemetlenséget okoz, és McCall a hős aki, feláll, hogy szembeszálljon velük. A filmben Dakota Fanning is szerepet kap, ez az első együttműködésük Man on Fire óta.

Nagy valószínűséggel ez a film lesz a sorozat lezáró része is, hiszen a Sony nemrégiben kiadott, a filmet promotáló poszterén az alábbi szöveg olvasható: „Denzel Washington visszatér Robert McCallként A védelmező utolsó fejezetében”. Így nehéz nem elhinni, hogy valóban ez lesz a trilógia záró filmje, különösen mivel Washington majdnem 70 éves.

Ha szívesen megnéznéd a filmet, és rendelkezel előfizetéssel, akkor a Mafab oldalán található T Film Premier gombra kattintva megteheted!

akció | krimi | thriller

Robert McCallt (Denzel Washington) a saját lelkiismerete gyötri. A saját kormányának bérgyilkosaként a múltban sok olyan dolgot kellett megtennie, amit már nem tud összeegyeztetni... több»