Mától streamelheted: Mi ez az új sorozat a Minden. Mindenhol. Mindenkor 4(!) sztárjával?

A Minden. Mindenhol. Mindenkor című filmben Michelle Yeoh, Ke Huy Quan és Stephanie Hsu egy diszfunkcionális kínai-amerikai családként szórakoztatta(?) a nézőket, akiknek mindenféle multiverzumos kalandok és szívszorító viták után valahogy sikerült rendbe hozniuk a dolgaikat.

A triónak nem kis szerepe volt az indie-film szenzációs sikertörténetében, amely nemrégiben nem kevesebb, mint hét Oscart nyert, köztük a legjobb film, a legjobb rendezés, Michelle Yeoh (legjobb színésznő) és Ke Huy Quan (legjobb férfi mellékszereplő) díját.

És valóban, a színész-álomcsapattal hamarosan újra találkozhatunk, mégpedig a Disney+-on futó Egy kínai Amerikája című sorozatban. A 2023. május 24-én induló sorozatban Stephanie Hsu mellékszereplő lesz Michelle Yeoh és Ke Huy Quan mellett.

A szereposztáson túl úgy tűnik, hogy egyéb felszínes hasonlóságok is vannak az Oscar nagy nyertese és az új sorozat között. Egyrészt vizuális szinten, hiszen itt a sorozat ugyanolyan játékosnak és színesnek tűnik, mint a hétszeres Oscar-díjas film. Másrészt pedig a tartalom szintjén:

Mert az Egy kínai Amerikája középpontjában is - ahogy a cím is sugallja - egy kínai-amerikai család és problémáik állnak, de a tinédzser Jin Wangra (Ben Wang) fókuszálva. Miután a családja elköltözik, egy olyan iskolába kerül, ahol szinte ő az egyetlen ázsiai származású diák. Amikor találkozik egy titokzatos osztálytársával, mindenféle istenek és a kínai mitológiából származó mitikus lények csatájába keveredik.

Számos más ismert ázsiai vagy ázsiai-amerikai név is feltűnik a többi szerepben, köztük Chin Han, Jimmy O. Yang vagy a színészikon James Hong, aki egyébként a Minden.Mindenhol.Mindenkor című filmben is fontos szerepet játszott Gong Gong nagyapaként.

Az Egy kínai Amerikája mögött pedig szintén egy prominens név áll: Destin Daniel Cretton, a Marvel rendezője vette át a sorozat gyártását, és producerként is beszállt.

akció | vígjáték

Jin Wangot követhetjük nyomon, egy átlagos tinédzsert, aki egyensúlyt szeretne találni a középiskolai társadalmi élete és a bevándorló otthoni élete között. Amikor az... több»