Ma érkezik meg az AppleTV+ új sorozata, a Futurisztikus kalandok. A címadás ezúttal kimondottan találó (bár az angolhoz most sincs semmi köze), ugyanis egy antológiáról van szó. Vagyis a sorozat hét különálló, mégis valamilyen formában összekapcsolódó történetet mesél el más-más szereplőkkel. Hét futurisztikus történetet, hét futurisztikus kalandot.

A sorozat a nem túl távoli jövőben játszódik, a középpontban pedig középiskolás gyerekek állnak majd. Az ő kíváncsiságuk káoszhoz vezet, mivel megkapják a hatalmat, hogy megváltoztassák a valóságukat. De nem minden kívánság éri meg, hogy valóra váltsák.

A Futurisztikus kalandok sci-fi köntösbe öltöztet egy halom olyan kérdést, amelyet mindenki feltesz magának legalább egyszer az életben: mit tenne, ha hasonló helyzetbe kerülne? Mindegyik nagyjából félórás epizód hasonló tematikára épül, de mindig új szereplőkkel, helyszínekkel és leküzdendő kihívásokkal.

A sorozatban kifejezetten a középiskolás korú gyerekek a főszereplők, így a színészgárda is elsősorban rájuk épít. Az egyik főszereplő Callan Farris lesz, mellette feltűnik még Nathaniel Buescher, Cole Keriazakos, Maz Jobrani, Gavin MacIver-Wright és Maya McNair is. A forgatókönyvet Melody Fox írta többedmagával, a rendezői széket pedig Matthew Hastings és Annie Bradley foglalta el.