Megvan, mikor jön a Sikoly 5!

Wes Craven számtalan nagyszerű horrorfilm atyja, többek közt neki köszönhetjük a modernkori tinihorror műfajának megszületését is. Ez az első Sikolyhoz köthető, amelyet aztán az évek során tucatnyi film próbált meg lemásolni, de természetesen a folytatások sem maradtak el. Utóbbiak sorát jövőre már az ötödik epizód fogja követni.

A Sikoly ugyanis valamikor 2021-ben kerülhet a mozikba. A filmen, amelynek egyelőre nincs hivatalos címe, a Paramount Pictures és a Spyglass Media Group közösen dolgozik. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda legfontosabb tagjai mind visszatérhetnek, legalábbis többségükkel folynak a tárgyalások.

Ami biztosra vehető, hogy David Arquette már aláírt, így ő ötödször is magára ölti Dewey Riley seriff karakterét. Természetesen az egész széria főszereplője, Neve Campbell is jó eséllyel visszatér Sydney Prescott szerepében, vele egyelőre folynak a megbeszélések. Ugyanígy Courteney Cox is a bejelentés küszöbén lehet.

Ami érdekesebb, hogy az első rész egyik gyilkosát alakító Matthew Lillard is úgy nyilatkozott korábban, hogy készen áll újra Stu Macher bőrébe bújni. Ha ez valóban így lesz, akkor ezzel egyszerre egy elég nagy spoiler is kiderült, miszerint az első rész végén mégsem halt meg? Esetleg visszaemlékezésekben bukkanna fel?

A Sikoly forgatókönyvét Guy Busick és James Vanderbilt írja, míg a rendezői széket a Matt Bettinelli-Olpin Tyler Gillett páros foglalhatja el.