Azt hiszem, generációnk minden tagja hallott már (na jó, a többség látta is) a híres Pamela AndersonTommy Lee szexvideót. Ez volt talán az internet történetének első kiszivárgott privát szexvideója, amely épp ezért lett popkulturális viszonyítási pont. Az eset röpke negyed évszázaddal ezelőtt történt, most viszont újra feleleveníthetjük.

No, nem arra buzdítok senkit, hogy az internet ma már messze nem olyan sötét és mély bugyraiból bányássza elő az ominózus felvételt. Hanem arra, hogyha lehetősége van rá, akkor nézze meg a Hulun nemrégiben indult minisorozatot, a Pam és Tommyt.

Ahogy a címből már sejthető, ez a ’90-es évek ikonikus sztárpárjának történetét meséli el a kezdetektől fogva. Ez így nem is lenne olyan hosszú (talán ezért lett csak minisorozat?!), hiszen Pam és Tom csupán négy napja ismerték egymást, amikor a tengerparton máris kimondták a boldogító(nak hitt) igent. Felkerültek az ujjakra a híres tetoválások (amiből később Pamnél Tommyból Mommy lett…), a párocska pedig fel is pattant a legközelebbi jachtra némi alkohol és egy bizonyos kézikamera társaságában.

A sorozat finoman szólva sem veszi komolyan a sztorit, aminek nagy részét nem is feltétlenül kell. Ezt remekül példázza, hogy rögtön a második részben bemutatkozik nekünk Tommy Lee beszélő pénisze is… Kicsit talán túl sok Hangyák a gatyábant néztek a készítők, legalábbis az, ahogy még a nász elhálása előtt Tommy a kicsiénnel vitatkozik a válás utáni azonnal újabb elköteleződésről, erősen erre hajaz.

A Pam & Tommy a celebvilág egyik leghíresebb botrányát dolgozza fel ahhoz képest elég könnyed stílusban, hogy valójában egy elég súlyos bűncselekmény adja a témáját. Nem Pam és Tommy násza, hanem az, hogy az erről készült felvételeket valaki ellopta tőlük és sok rajongó örömére, de a páros legnagyobb rémületére közkincsé is tette.

A sorozatban egyébként a két főszereplőt Lily James és Sebastian Stan alakítja, akiket meglepően alaposan elmaszkíroztak és… mondjuk így, a megfelelő helyeken feltunningoltak. Erős váltás ez Hamupipőke és a Tél katonája számára… Ha nem hiszitek, a galériában találtok pár képet róluk.