62 Vox Lux  (2018)

Natalie Portman érdekesen és körültekintően szokott alapanyagot választani, amikor filmekről van szó – az elmúlt évtizedben a színésznő bőven kinőtte a csinos pofi & kötelező jócsaj kategóriát, és gondosan ügyel arra, hogy filmszerepei valahogy elüssenek a megszokottól.

Akár lélektani drámáról, akár történelmi filmről, akár sci-fi horrorról beszélünk, mint legutóbb az Expedíció esetében, Portman kedveli a kihívásokat és a lehetséges csavarokkal megtűzdelt sztorikat. Ezért különösen izgalmasnak tűnik legújabb produkciója, a Vox Lux, amelyben egy popsztárt alakít – aki a történet szerint mindenféle szokatlan eseménynek köszönheti ragyogó karrierjét. A film cselekménye a kilencvenes évektől tart napjainkig, és nem csak a színésznő miatt érdekes. A remeknek ígérkező szereposztásban olyan nevek tűnnek fel, mint Jennifer EhleRaffey CassidyMatt ServittoJude Law és Stacy Martin – rendezője pedig Brady Corbet, akinek többek között az Egy vezér gyermekkorat köszönhetjük.

Bónuszként a filmhez saját filmzene és dalok is készültek, amelyeket Sia jegyez. A stábot és az első teasert elnézve tehát nem kell egy szokásos felemelkedés-tündöklés-elbukás sztorira számítanunk.

Nektek hogy tetszik?