Netflix: 5 kiemelt premierfilm és sorozat, amit ezen a héten nézhetsz (május 13-19)

A Netlfix történetének egyik legcsajosabb sikersorozata visszatér, de más izgalmak is várnak a héten! Jön egy kegyetlen valóságshow-ról szóló sorozat, A nyolcas műsor, egy animációs film egy unikornissá váló póniról, illetve két dokumentumfilm is.

Természetesen a hét legnagyobb durranása a Netflixen A Bridgerton család - 3. évad lesz. A harmadik évadban Penelope végre lemond régóta tartó szerelméről Colin iránt, miután hallotta a férfi róla szóló becsmérlő szavait. Úgy dönt azonban, hogy ideje férjet fognia, lehetőleg olyat, aki elég függetlenséget biztosít neki ahhoz, hogy Lady Whistledownként folytathassa kettős életét, távol az anyjától és a nővéreitől. Ám önbizalom híján próbálkozásai a párkeresés terén látványosan kudarcot vallanak.

A nyolcas műsor egy új koreai sorozat, amelyben 8 pénzre szoruló embert hívnak meg a Money Game című valóságshow-ba. A 8 embernek a stúdióban kell megszállnia, amely nem áll másból, csak betonfalakból. Ha 100 napig képesek ott maradni, akkor egyenlő arányban oszthatják meg a 44,8 milliárd wonos nyereményt. De minden, amire költenek, beleértve a szükséges dolgokat, mint az étel, a víz, az áram, 1000-szer többe kerül, mint a normál árak, és ezt levonják a nyereményből.

A heti meseadagot a Thelma, az unikornis adja meg. Amikor a sors egy ritka rózsaszín és csillogó pillanatában Thelma, a póni kívánsága, hogy egyszarvú legyen, valóra válik, azonnal nemzetközi pop-szupersztárrá válik, de nagy árat kell fizetnie a hírnévért.

A végére két dokumentumfilm maradt. Az Ashley Madison: Szex, hazugságok és botrányok egy házasságtörőket célzó partnerkereső oldal feltörésének történetét meséli el, hogy a felhasználók intim adatainak nyilvánosságra kerülése miként hatott azok életére. A másik doku pedig a Rendőri hatalom, amely az amerikai rendfenntartás történelmét boncolgatja, azon belül is azt a folyamatot, ahogy fokozatosan egyre nagyobb hatáskörrel és hatalommal látták el a szervezetet.

#5

dokumentum

Netflix

A társadalmi rendet fenyegető veszélyek megfékezése érdekében az amerikai rendfenntartás több száz év alatt robbanásszerűen megnövekedett hatókörrel és léptékkel... több»

Az Egyesült Államokban a rendőrség rendkívüli hatalmat kapott egyéni életünk felett. A rendőrség dönti el, hogy ki gyanús, és ki az, akire "illik a személyleírás". Ők határozzák meg a fenyegetéseket, és ők döntenek arról, hogyan reagáljanak. Engedelmességet követelnek, és állandóan erőszakkal fenyegetnek. Naponta több ezer ilyen interakció játszódik le városainkban és településeinken, a bűnözésről és a társadalmi rendet fenyegető veszélyekről alkotott valós és vélt elképzelések szerint - ahogyan azt a rendőrség eldönti. A rendőrség az állam absztrakt hatalmát teszi valóságossá. A dokumentumfilm nyomon követi a pénz felhalmozódását, a politikai hatalom megszilárdulását és a szinte korlátlan kétpárti támogatást, amely létrehozta a rendőrség intézményét, ahogyan azt ismerjük. A film zsigeri és magával ragadó utazást kínál annak bemutatására, hogyan jutottunk el a történelemnek ehhez a pillanatához, az 1700-as évek rabszolgaőrjárataitól és az 1800-as évek első, közpénzből finanszírozott rendőrségi részlegeitől az 1960-as és 2020-as évek lázadásaiig. Részben esszé, részben interjú, részben archív kollázs, a történelmi anyagok segítségével szemlélteti a mai valóságot, és sürgős kérdéseket vet fel a növekvő és nagyrészt ellenőrizetlen hatalommal kapcsolatban - ki a rendőr, kit véd, ki dönthet, és miért.
#4

dokumentum

Netflix

Amikor az Ashley Madisont, a házasságtörő viszonyokat kereső emberek társkereső oldalát feltörik, felhasználók millióinak intim adatai kerülnek nyilvánosságra, ami... több»

A műsor egy olyan weboldal felemelkedését, bukását és újjászületését mutatja be, amely számtalan párra és családra gyakorolt mély hatást. Az egykori alkalmazottakkal és ügyfelekkel készített interjúkkal tarkított dokumentumfilm-sorozat kíméletlenül mutatja be, mi történik, ha egyszerre több millió titok kerül napvilágra, olyan emberek szemszögéből, akik ezt első kézből tapasztalták meg - és sokan közülük meglepő perspektívával szolgálnak.
#3

animáció | kaland | vígjáték

Netflix

Amikor a sors egy ritka rózsaszín és csillogó pillanatában Thelma, a póni kívánsága, hogy egyszarvú legyen, valóra válik, azonnal nemzetközi pop-szupersztárrá válik, de nagy... több»

Amikor a sors egy ritka rózsaszín és csillogó pillanatában Thelma, a póni kívánsága, hogy egyszarvú legyen, valóra válik, azonnal nemzetközi pop-szupersztárrá válik, de nagy árat kell fizetnie a hírnévért.
#2

27 A nyolcas műsor  (2024)

(2)

dráma | misztikus | thriller

Netflix

8 pénzre szoruló embert hívnak meg a Money Game című valóságshow-ba. A 8 embernek a stúdióban kell megszállnia, amely nem áll másból, csak betonfalakból. Ha 100 napig képesek... több»

8 pénzre szoruló embert hívnak meg a Money Game című valóságshow-ba. A 8 embernek a stúdióban kell megszállnia, amely nem áll másból, csak betonfalakból. Ha 100 napig képesek ott maradni, akkor egyenlő arányban oszthatják meg a 44,8 milliárd wonos nyereményt. De minden, amire költenek, beleértve a szükséges dolgokat, mint az étel, a víz, az áram, 1000-szer többe kerül, mint a normál árak, és ezt levonják a nyereményből.
#1

dráma | romantikus

Netflix

Penelope végre lemond régóta tartó szerelméről Colin iránt, miután hallotta a férfi róla szóló becsmérlő szavait. Úgy dönt azonban, hogy ideje férjet fognia, lehetőleg... több»

Penelope végre lemond régóta tartó szerelméről Colin iránt, miután hallotta a férfi róla szóló becsmérlő szavait. Úgy dönt azonban, hogy ideje férjet fognia, lehetőleg olyat, aki elég függetlenséget biztosít neki ahhoz, hogy Lady Whistledownként folytathassa kettős életét, távol az anyjától és a nővéreitől. Ám önbizalom híján próbálkozásai a párkeresés terén látványosan kudarcot vallanak. Eközben Colin új külsővel és komoly hivalkodással tér vissza nyári utazásairól, de csüggedten veszi észre, hogy Penelope, az egyetlen ember, aki mindig is olyannak értékelte, amilyen volt, most hidegen hagyja. Colin alig várja, hogy visszanyerje a lány barátságát, ezért felajánlja, hogy mentorálja Penelopét, hogy segíthessen neki férjet találni. De amikor a leckéi túl jól kezdenek működni, Colinnak el kell döntenie, hogy a Penelope iránti érzései valóban csak barátiak-e. Bonyolítja Penelope életét a szakítás Eloise-zal, aki egy nagyon valószínűtlen helyen talált új barátra, miközben egyre nehezebbé válik számára, hogy titokban tartsa Lady Whistledown alteregóját.