Netflix: 92 országban került a top10-be, toronymagasan verte a napokban a kihívóit a sikersorozat (április 1-7)

A Netflix új sorozatai közt akad olyan, amiről a rajongók és a kritikusok nagyon elismerően nyilatkoztak, konkrétan az év eddigi legjobb sorozatának nevezték. Ez a sorozat pedig nem más, mint a Ripley.

A "régi" toplistások

A 3-test probléma ezen a héten is az első helyet szerezte meg az angol nyelvű sorozatok listáján, 8,3 millió megtekintéssel és 92 országban a Top10-be került - ismét. Szintén megtartotta helyét a második és harmadik helyezett: a Testamentum: Mózes története című dokudráma (5,7M megtekintés) és Guy Ritchie arisztokratikus gengsztersorozata, az Úriemberek (5,6M megtekintés).

Az új debütálók

A listán debütált a negyedik helyen a Megmagyarázhatatlan jelenségek aktái című nyomozós doku-sorozat (4,4M megtekintés), a hatodik helyen az ikonikus Szex és New York (2,5M megtekintés), a hetedik helyen pedig a rajongók kedvenc reality-sorozatának, a Süti vagy nem süti?nek harmadik évada.

A nyolcadik helyen nyitott a "finoman gonosz" Ripley című limitált sorozat Andrew Scott (aki például remek Moriarty volt a BBC Sherlockjában - ami egyébként szintén nézhető a Netflixen) főszereplésével (2,3M megtekintés). 

A filmek rangsora

A vadász szíve című dél-afrikai akcióthriller 10,9 millió megtekintéssel visszatért az angol filmek listájának első helyére.

A listára újonnan bekerült a Bill Nighy és Micheal Ward főszereplésével készült A gyönyörű játék című felemelő sportdráma, amely az 5. helyet szerezte meg (5,9M megtekintés), valamint a Scoop/Interjú a herceggel, a Newsnight női munkatársainak kitartó újságírói munkájáról szóló belső beszámoló, amely András herceg hírhedt BBC-s szereplését hozta nyilvánosságra, Billie Piper, Gillian Anderson és Rufus Sewell főszereplésével, amely a 6. helyen landolt (5,8M megtekintés).

Millie Bobby Brown A hercegnő és a sárkány című akció-fantasyje ötödik hetét töltötte a listán a 7. helyen (4,9M megtekintéssel), amivel az összesített nézettsége 120,8M-re nőtt.

A nem angol nyelvű újdonságok

A félelem bére (Wages of Fear , Franciaország) című thriller újabb egy hétig maradt a nem angol nyelvű filmek listájának élén 18,9M megtekintéssel. Második helyen debütált A könnymester legendája (Olaszország) című romantikus tinidráma (16,2M megtekintés), és A valószínűtlen hős (Brazília) című romantikus vígjáték az ötödik helyen (2,6M megtekintés) került fel. A Crooks/Görbe utakon (Németország) című kemény akcióthriller a 3. helyen debütált (2,8M megtekintéssel).

A koreai sorozatok újabb sikerei

A koreai sorozatok újabb erős hetet zártak a nem angol nyelvű tévélistán. A Paraziták: A szürkeség című sci-fi horror 6,3M nézettséggel az első helyen debütált, A könnyek királynője című limitált sorozat 4,3M nézettséggel a második helyen végzett, A 100 legrátermettebb című reality versenysorozat második évada pedig 2,7M nézettséggel a negyedik helyre került.