A Netflix nem bíz semmit sem a véletlenre decemberben sem. A legnagyobb streaming szolgáltató egész évben igyekezett izgalmas filmekkel és sorozatokkal szórakoztatni az előfizetőit, de az egyik legjobbat az év végére tartogatta. De már csak pár napot kell várnunk és debütál a Távol a világtól.

A film Rumaan Alam regényének feldolgozása, amely egészen érdekes és napjainkban aktuálisnak is mondható szituációból indul ki. A sztori középpontjában a jómódú házaspár, Clay és Amanda, valamint két gyermekük, Archie és Rose egy kellemesnek ígérkező hétvégére indulnak távol a világtól. A család kibérelt egy mindenféle luxussal kecsegtető házat távol a civilizáció zajától, hogy egy kicsit visszataláljanak a békéjükhöz.

Csakhogy a pihenést furcsa incidens zavarja meg. Felbukkan két idegen: G.H. Scott és lánya, Ruth. A pár azt állítja, hogy a ház valójában az övék, és most azért kényszerülnek a bérlőket megzavarva ide jönni, mert történetesen menekülnek. Egy mindent elsöprő kibertámadás elől, amely térdre kényszerítheti a modern társadalmat. A család és a furcsa pár együtt reked a luxusvillában, miközben körülöttük lassan összeomlik az általuk ismert világ.

A Távol a világtól ígéretes thrillernek tűnik, amely ráadásul nem is akármilyen sztárparádéval kecsegtet. A fontosabb szerepekben ugyanis olyan sztárokat láthatunk, mint Ethan Hawke és Julia Roberts, mellettük feltűnik még Mahershala Ali és Kevin Bacon is. A filmet az a Sam Esmail rendezte, aki többek között az igen sikeres Mr. Robotsorozaton is dolgozott. Esmail a rendezés mellett a forgatókönyv megírásából is kivette a részét. A Távol a világtól december 8-án debütál majd a Netflixen.