Netflix: Csak ma 7(!) újdonság került fel a platformra, mutatjuk (április 12., 2024)

Olyan újdonságok érkeznek a hétvége előtt a Netflixre, mint Chris Rock kritikusok által kedvelt rendezése Az öt kedvenc vagy épp a gyerekek egyik nagy kedvencének új kalandja, a Fakopáncs Frici a nyári táborban!

De érkezik még a Lopás, ami egy újabb izgalmas és komoly kérdéseket feszegető könyvadaptáció, jön egy indiai mozi, a Chamkila, egy ausztráliai kalandba csomagolt, emberi kapcsolatokról mesélő sztori három barátról: A nagy utazás Ausztráliába, egy újabb rajzfilmes formátumú komoly társadalomkritika: Good Times és egy kedves romantikus sztori is: Papírvékony falak.

Ha bármelyiket megnéznéd és van élő Netflix előfizetésed, csak menj a kiválasztott műsor mafab adatlapjára, görgess a "Hol nézheted" fülig és kattints a Netflix ikonra. 

Jó szórakozást!

#7

56 Az öt kedvenc  (2014)

(2)

romantikus | vígjáték

Netflix

Egy komikus megpróbál érvényesülni a színész szakmában, amikor a valóságshow-sztár menyasszonya azzal az ötlettel áll elő, hogy közvetítsék élőben az esküvőjüket a... több»

A 2014-es amerikai vígjátékot Chris Rock írta és rendezte. A Scott Rudin és Eli Bush producerek által készített film főszereplői Rock, Rosario Dawson, Gabrielle Union. A történet a New York-i komikus és filmsztár Andre Allen (Rock) életét követi nyomon, akinek szembe kell néznie múltjával és karrierjével, miközben interjút készít vele Chelsea Brown újságírónő (Dawson). A szereplőgárdában olyan nevek tűnnek még fel, mint Kevin Hart, Tracy Morgan, Jay Pharoah, Leslie Jones és Cedric the Entertainer. Néhány komikus pedig önmagaként jelenik meg: Jerry Seinfeld, Adam Sandler és Whoopi Goldberg. A filmet a kritikusok elismeréssel fogadták, dicsérték a színészek teljesítményét, Rock forgatókönyvét és rendezését, valamint Woody Allen Csillagporos emlékek (1980) című filmjéhez hasonlították.
#6

45 Lopás  (2024)

(5)

dráma | thriller

Netflix

Egy fiatal nő küzdelme őslakos örökségének megvédéséért egy olyan világban, ahol az idegengyűlölet egyre erősödik, az éghajlatváltozás veszélyezteti a... több»

A Stolen, azaz Lopás az azonos című Ann-Helén Laestadius díjnyertes írónő, kritikusok által is elismert regénye alapján készült. A filmet Elle Márjá Eira rendezi, a forgatókönyvet pedig Peter Birro írta. A film 2024. április 12-én jelenik meg a Netflixen. A filmadaptáció egy fiatal nő küzdelmét mutatja be, aki meg akarja védeni őslakos örökségét egy olyan világban, ahol az idegengyűlölet egyre erősödik, a klímaváltozás veszélyezteti a rénszarvastartást, a fiatalok pedig a kollektív kétségbeesés miatt az öngyilkosságot választják. A történet azonban azokat a feszültségeket is feltárja, amelyek akkor keletkeznek, amikor a modern eszmék egy mélyen gyökerező patriarchális struktúrákkal rendelkező hagyományos kultúrával találkoznak.
#5

romantikus | vígjáték

Netflix

A lány, egy fiatal zongorista, aki meghallgatásra készül, és a fiú, egy fiatal játékfeltaláló, aki csak csendben koncentrál. Csak egy vékony fal választja el őket – Vajon... több»

A film április 12-én jelenik meg a Netflixen, Aitana főszereplésével. Az énekesnő, aki nemzetközi sztárrá vált a zenei világban, Valentinát fogja alakítani a 'Vakrandi' című francia romantikus vígjáték remake-jében. Valentina(Aitana) egy fiatal zongorista, aki egy meghallgatásra készül. David(Fernando Guallar) pedig, játékfeltalálója, aki csak teljes csendben tud koncentrálni. Csak egy vékony fal választja el őket... vajon megtanulnak-e harmóniában élni egymással?
#4

NA Good Times  (2024)

animáció | vígjáték

Netflix

Az Evans családnak meg kell birkóznia a mai élet kihívásaival, köztük a társadalmi kérdésekkel. több»

Amikor Ranada Shepardot először hívták, hogy legyen a Good Times animációs rebootjának showrunner és executive producere, nem tartott sokáig, amíg eldöntötte, hogy érdekli a dolog. Az eredeti Good Times, amelyet Mike Evans és Eric Montes készített, és amelynek executive producere a néhai televíziós legenda, Norman Lear volt, a 70-es években történelmet írt, mint a televízió első fekete, két szülővel rendelkező családi sitcomja. Shepard a következőket mondta a Netflixnek: "Amikor a Sony azt mondta: 'Good Times', 'Norman Lear', azt mondtam: 'Ott vagyok." A Good Times április 12-én érkezik a Netflixre. Ez egyfajta szellemi folytatása az élőszereplős eredetinek, középpontjában az Evans család negyedik generációja áll, akik egy chicagói lakópark 17C lakásában élnek.
#3

családi | kaland | vígjáték

Netflix

Woody Woodpeckernek új otthont kell találnia, miután kirúgták az erdőből. A Woo Hoo táborban azt hiszi, hogy örök otthonra talált, de egy felügyelő be akarja záratni a tábort. több»

Az ikonikus animációs karakter új filmjében Frici huncut bohóckodását láthatjuk egy nyári táborban. A film az élőszereplős és animációs filmek keverékének legújabb szerelemgyereke. A nyári tábori környezet nosztalgikusan idézi meg a klasszikus vígjátékokat és a coming-of-age filmeket. Bár a film nem találja fel újra a spanyolviaszt, szórakoztató élményt ígér. A film célja, hogy Fricit modern módon frissítse, miközben tiszteleg a közel 90 éves öröksége előtt.  
#2

51 Chamkila  (2024)

dráma | életrajzi | zenés

Netflix

A film Amar Singh Chamkila és Amarjot Kaur popsztárduó életét követi nyomon, akiknek társadalmi kommentárokat vagy áhítatokat tartalmazó dalai hatalmas slágerekké váltak a... több»

Az év legjobban várt zenés látványosságának ígérkezik, az Imtiaz Ali által írt és rendezett Chamkila című film. A film Punjab híres rocksztárjának, korának legnagyobb lemezeladásokat produkáló művészének elmeséletlen, igaz történetét mutatja be, aki a szegénységből emelkedett ki, és a 80-as években zenéjének puszta erejével a népszerűség magaslataira jutott, sokakat feldühítve útközben, ami végül 27 évesen, fiatalon merénylet áldozata lett. A film zenéjét AR Rahman szerezte, a dalszövegeket pedig Irshad Kamil írta, így a közönség kilenc év után ismét tanúja lehet a Rahman - Imtiaz - Irshad együttműködés varázsának! 
#1

dráma

Netflix

Egy rákos nő, lemond kezeléséről, és férjével, valamint a legjobb barátnőjével egy tasmániai útra indul, hogy nekilásson bakancslistája teljesítéséhez. több»

Három gyerekkori barát életük útjára indul, és fájdalmas igazságokat fedeznek fel egymásról... Egyikük például nem hajlandó alávetni magát a kezelésnek, miután hírt kap arról, hogy a rákja kiújult. Ehelyett megkéri a férjét és a legjobb barátját, hogy csatlakozzanak hozzá egy autós utazásra az ausztráliai Tasmánián keresztül, hogy kipipálja a bakancslistáján szereplő pontokat. "Nem az úti cél a lényeg, hanem azok az emberek, akikkel együtt utazol" - mondja a főszereplőnő karaktere többször is a filmben.