Netflix: Erről a sokkoló filmről beszél majd mindenki szeptemberben

Egy megdöbbentő ügyet tár fel előttünk a Netflix idén szeptemberben debütáló dokumentumfilmje, a Scout's Honor: The Secret Files of the Boy Scouts of America.

“Nem érdekel, ha az egész templomot lerombolom” - hangzik baljóslatúan el az egyik interjúalanytól. A dokumemtumfilm megrázó esetet mutat be, amikor is szexuális visszaélések történtek egy fiú cserkésztáborban.

“A feljelentőkkel, túlélőkkel és volt alkalmazottakkal készített exkluzív interjúk révén ez az oknyomozó dokumentumfilm feltárja, hogyan próbálta meg az amerikai cserkészcsapat eltussolni a történelem egyik legszörnyűbb gyermekekkel kapcsolatos szexuális visszaélési botrányát” - olvasható a Netflix hivatalos szinopszisában, Brian Knappenberger rendezése pedig csakugyan egy régi sötét ügy legmélyére merül.

Az Amerikai Cserkészcsapatok programjának 1910-es megalapítása óta az állítások szerint 82 000 visszaélést dokumentáltak, a The New York Times beszámolója szerint pedig ez meghaladja a katolikus egyházban történt visszaélések számát.

A Scout's Honor: The Secret Files of the Boy Scouts of America szeptember 6-án debütál a Netflixen.

dokumentum | krimi

Túlélők, bejelentők és szakértők számolnak be arról, hogy az Amerikai Cserkészszövetség évtizedekig eltussolta a szexuális visszaélések ügyeit és annak szívszorító... több»