Netflix: Ez a 2023-as sci-fi senkit(?) nem hagy hidegen

Ismeritek azt a szituációt, amikor egy pár férfi tagja valami sci-fit nézne, a női tagja pedig valami romantikusat? Általában nem szoktak dűlőre jutni, ilyenkor jön a vita, jobb esetben az egyik fél által való engedés. De itt a megoldás erre a problémára: egy sci-fi szerelmi történet! Máris indíthatod a Netflixen.

Az Egy lány és egy űrhajós egy lengyel minisorozat, amely képes volt arra a bravúrra, hogy a világ több országában is mindenféle előzetes marketing hadjárat nélkül is a legnézettebb sorozatok táborába kerüljön. Magyarországon jelenleg a negyedik legnézettebb sorozat a Netflixen.

A sztori 2022-ben indul és részben ott is játszódik. A középpontjában egy űrhajós áll, aki expedícióra indul, ám az balul sül el. Az űrhajós eltűnik és a Földön végül mindenki, köztük a szerelme is elkönyveli, hogy meghalt. Ekkor ugrunk 30 évet az időben, amikor is 2052-ben az űrhajós egyszer csak felbukkan. És, hogy mindez még furcsább legyen, egy percet sem öregedett harminc év alatt.

A sorozat a két idősíkban párhuzamosan halad, hol 2022-ben, hol 2052-ben követhetjük a szereplők életét. Az űrhajós a visszatérése után újra megkeresi egykori kedvesét és megpróbálja újra fellobbantani benne a szerelmet. Közben egy cég nagyon szeretné megfejteni, hogy mi is történt vele a világűrben, miért nem öregedett egyetlen percet sem.

Az Egy lány és egy űrhajós hat 50 perces epizódra bontva meséli el a sci-fi és romantikus elemekkel jócskán teletűzdelt történetet. A nézők a jelek szerint eléggé vevők rá, amit a Netflixes nézettségi adatok is alátámasztanak. De a Rotten Tomatoes oldalán is 70 százalékos a tetszési indexe, míg itt, a Mafabon 63 százalékon áll. Nem fogja tehát megváltani a világot, de aki kíváncsi rá, az mindenképpen szánjon rá időt.

dráma | romantikus | sci-fi

Egy űrhajós visszatérése 30 év eltűnés után újra lángra lobbant egy elveszett szerelmet, és felkelti egy vállalat érdeklődését, amely meg akarja tudni, miért nem öregedett... több»