Netflix: Ez az új sorozat máris lenyomta A 3-test problémát az USÁ-ban, de itthon is nagyot megy

A 3-test probléma beváltotta a Netflix reményeit. A sorozat tarol a platformon, de máris feltűnt a színen egy “trónkövetelő”.

Merthogy a magyarországi előfizetők körében is a második legnézettebb tartalomnak számít a Testamentum: Mózes története című bibliai témájú dokumentumfilm, erre a sikerre pedig aligha számítottak a Netflixnél.

A Benjamin Ross rendezésében készült Mózes története március 27-én debütált egyébként a streamingszolgáltatónál, ez a néhány nap pedig elég is volt ahhoz, hogy az Egyesült Államokban maga mögé szorítsa David Benioff és D. B. Weiss sci-fi adaptációját.

A Cixin Liu regényén alapuló 3-test probléma a Rotten Tomatoes portálon 77 százalékos értékelést kapott a kritikusoktól, a nézők pedig 82 százalékot adtak rá, így egyelőre nehéz is elhinni, hogy egy 60 perces, a Biblia Ószövetségéből merítkező, interjúkból és beszélgetésekből felépített dokumentumfilm előzze be, noha ez könnyen betudható az ünnepi hangulatnak.

dokumentum

Felfedezhetjük Mózes életét és útját, amely során kitaszítottból és gyilkosból prófétává, illetve a héberek szabadítójává válik. több»

Rendező: Benjamin Ross
Szereplők: Yassine Barfoud, Sami Fekkak

A Netflix több kulcsfontosságú tényezőket is figyelembe vesz, amikor eldönti, hogy egy sorozatot hova rangsoroljon. Fontos egy sorozat befejezési aránya, vagyis, hogy hány néző nézte végig, szemben azzal, hogy egy-két epizód után kikapcsolta azt, valamint az előfizetők száma, akiknek ez volt az első műsor, amit előfizetésük után megnéztek.

dráma | fantasy | kaland

A sorozatban az emberiség első alkalommal lép kapcsolatba egy idegen civilizációval. több»