Mike Flanagan számára kétségtelenül nagy fontossággal bírnak a könyvadaptációk, így a rendező az elmúlt években olyan produkciókon dolgozott, mint az Álom doktor és a Gerald's Game, legújabban pedig Az Usher-ház bukása sorozattal “rukkolt elő”, amely már elérhető a Netflix műsorkínálatában.

Az Edgar Allan Poe műve alapján készült produkció története szerint hősünk megérkezik gyermekkori barátja, Roderick Usher pusztuló ősi házába, aki meg van győződve arról, hogy hamarosan meghal. Roderick gyönyörű testvérével, Madeline-nel él együtt. öviddel az elbeszélő első látogatása után Roderick közli vele, hogy Madeline meghalt, és a segítségét kéri, hogy a nő holttestét a családi sírboltba helyezze. 

A követő napokban azonban Roderick állapota rohamosan romlik, míg végül el nem árulja ezt a rémült gyanút, hogy Madeline még mindig él, a borzalmak pedig rövidesen elszabadulnak.

A Netflix adaptációja viszont modern környezetbe helyezi a cselekményt, amelyben Roderick Usher gyógyszeripari mágnásnak a sötét múltjával kell szembenéznie, miután gyermekeivel egymás után végeznek.

A nyolc epizódból álló sorozat főszerepeiben Mark Hamill, Carla Gugino, Mary McDonnell, Bruce Greenwood, Kate Siegel, Zach Gilford, Henry Thomas és Rahul Kohli láthatók.

Az Usher-ház bukása tehát már elérhető a streamingszolgáltató műsorkínálatában, a mafabos adatlapon található Netflix ikonra kattintva pedig közvetlenül el is indítható a lejátszást, amennyiben rendelkeztek előfizetéssel a szolgátatónál.

dráma | horror

Mike Flanagan univerzuma egyre bővül, ezúttal Edgar Allan Poe 1839-ben megjelent, The Fall of the House of Usher című novelláját dolgozza fel a legújabb sorozatában. A horrordráma... több»