Netflix: Jön az egyik legjobb sorozat spinoffja, a friss előzetes leleplezi a közeli premierdátumot

A Netflix egyik sikersorozata, a Castlevania - Démonkastély már több, mint két éve befejeződött, azonban bejelentették az új spinoff sorozatot. A legfrissebb teaser szerint a Castlevania - Démonkastély: Noktürn már szeptemberben megérkezik a streamingszolgáltató kínálatába.

Az eredeti sorozat az egyik legsikerebb a Netflix kínálatában, nem csoda hát, hogy készül folytatás a nézettségét követően. A negyedik évad 2021 májusában jelent meg, a türelmes rajongók pedig végre megérték a folytatást - az új sorozat szeptember 28-tól lesz nézhető. Még az eredeti produkció befejezésekor kaptunk híreket arról, hogy a Castlevania univerzuma nem ér véget, és várhatóak még további tartalmak, így tehát az alkotók tartották magukat az ígéreteikhez.

Persze a Nocturne premierjére még mindig két hónapot várhatunk, de addig azok, akik lemaradtak az eredetiről, nyugodtan bepótolhatják, sőt, akik már netán nem emlékeznek annyira a történésekre, felfrissíthetik memóriájukat. Az "anyasorozat" négy évadból és harminckét epizódból áll.

A Castlevania a Konami azonos című videójáték-sorozatán alapul, ami még a 80-as években látta meg a napvilágot. A játékok főszereplője általában a Belmont család valamelyik leszármazottja, aki klasszikus fegyverekkel felszerelkezve - karó, szenteltvíz, feszület - vadászik a vámpírfajzatokra. A 2017 és 2021 között streamelt sorozat középpontjában Drakula áll, aki elfordult az emberiségtől, miután elégették feleségét, illetve Trevor Belmont, aki kegyvesztett vámpírvadászként bizonyítani akar.

A spinoff a 18. század végén játszódik, a francia forradalom idején, ahol megismerhetjük Richtert, Trevor leszármazottját, aki szintén vadászként éli mindennapjait. A showrunner szerepében egy új arcot köszönthetünk Clive Bradley személyében, a rendezői székben azonban a már megszokott páros látható majd: Adam és Sam Deats is visszatér.

Vajon az új sorozat hozza elődje sikerét? Érdemes megjegyezni, hogy az eredeti produkció 94 százalékos értékeléssel bír a Rotten Tomatoes weboldalon, az első és harmadik évadok pedig a 100 százalékot is elérték. A spinoff egyébként két játékból merít ihletet - a Caslevania: Rondo of Blood és a Castlevania: Symphony of the Night címűekből.

akció | animáció | kaland

A sorozat 1792-ben, a francia forradalom idején játszódik, és Richter Belmont, a híres Belmont család leszármazottjának életét követi nyomon. több»