Netflix: Óriási siker az új erotikus sorozat, de lesz 2. évad?

Ismét egy olyan sorozat tarol a Netflixen, ami egyébként botrányosan rossz kritikákat kapott. A Rögeszme jelenleg a streaming óriás egyik legnézettebb műsora a megtekintett órák alapján, ami azért is számít duplán sikernek, mert a mindössze négy epizódból álló minisorozat részei egyébként is rövidek: 33-43 perc között mozognak.

A Rögeszme története egy sebészről szól, akinek a fia épp házasodni készül. Ez eddig elég sablonos és semmitmondó sztorinak tűnik, csakhogy a sebész – William – fülledt viszonyba kerül a fia menyasszonyával. Ez pedig nyilván egy sor konfliktushoz és bonyodalomhoz vezet.

A sorozat alapját Josephine Hart regénye szolgáltatja, amelyet nem most dolgoznak fel először. Még 1992-ben Jeremy Irons és Juliette Binoche főszereplésével készült el a Végzet, amely ugyanezt a sztorit mesélte el.

A Rögeszme messze nem kapott olyan jó kritikákat mint a három évtizeddel ezelőtti film. A Rotten Tomatoes oldalán a kritikusoktól 40, a nézőktől csak 21 százalékot kapott. De itt, a Mafabon is gyengén muzsikál a maga 40 százalékával. Viszont ezzel együtt is a nézettségi adatok miatt a Netflix sikerként könyvelheti el a sorozatot.

Adódhat is a kérdés, hogy akkor számíthatunk-e egy második évadra. Erre egyelőre nincs egyértelmű válasz, de valószínűleg nem. Ennek oka rém egyszerű: eleve egy limitált minisorozatban gondolkoztak a készítők, a négy epizód pedig a teljes sztorit lefedi, kerek egész történetet ad.

43 Rögeszme  (2023)

dráma | erotikus | misztikus | romantikus

William beleszeret a menyébe, Annába, aki megpróbálja megtartani mindkét kapcsolatot, de az igazság mindig napvilágra kerül, és valakinek fájni fog. több»