Nincs jó hírünk az Underworld-rajongóknak

Kate Beckinsalenek nincs túl sok kedve még egyszer Selene bőrébe bújni, és erről nemrég elég tömören nyilatkozott: „Nem térek vissza. Már rengeteg ilyet csináltam.”

Ami igaz, az igaz. A színésznő összesen 5 filmben alakította a vadászvámpírt, kezdve a 2003-as Underworlddel, ami, akárhogy is nézzük 15 évvel ezelőtt jött ki. 15 év pedig igen hosszú idő – és a filmek bevételeit elnézve nem csak a színésznő lelkesedése, hanem a közönség érdeklődése is lelohadt ezekben az években.

A 2016-os Underworld: Vérözön című, eddig utolsó részt sem a közönség, sem a kritika nem fogadta túl jól, és olyan nagyon sok pénzt sem hozott a konyhára, így lehet, hogy a színésznő távozásával a franchise-nak is befellegzett.

Beckinsale azt is elmondta, hogy ugyan sok nagy költségvetésű filmben szerepelt, mindegyik igazi rémálom volt számára, mert nem igazán találja bennük a helyét, és igen frusztrálónak tartja, ha minden egyes buszon a saját arcképével kell szembenéznie. Ezzel szemben a kis költségvetésű, független filmeket mindig nagyon élvezi, és színészi karrierjével inkább ebbe az irányba mozdulna. Beckinsale az egyetemen franciát és oroszt tanul, színészetet nem, ezért sokkal kényelmesebben érzi magát egy kevésbé kötött és precíz munkafolyamatban.

A történetnek van egy személyes vonulata is: a színésznő az első film forgatása után ment hozzá a franchise társalkotójához, Len Wisemanhez, akitől az utolsó film elkészültekor vált el. Azaz nem csak a munkához, hanem a férjéhez fűződő viszonya is véget ért.

Wiseman jelenleg azt tervezi, hogy tv-sorozatot készít az Underworld- történetről, de pontosabb információk még nincsenek a projektről.