Nyáron kezd el forogni Tom Cruise várva-várt visszatérése, a Top Gun 2

30 évvel a bemutatása után folytatást kap a Top Gun – ideje tényként kezelni a hírt. A folytatásról már hosszú évek óta meg a találgatás és a tárgyalás, de a dolgok tavaly pörögtek fel igazán, amikor Tom Cruise eldöntötte, hogy a Mission: Impossible - Utóhatás után (a film júliusban kerül a mozikba) ez lesz a következő hivatalos projektje.

Úgy tűnik, a színésznek sűrű lesz az idei nyara, mert a stúdió szintén júliusra időzítette a forgatás megkezdését, így Cruise valószínűleg a Mission: Impossible sajtóturnéja után egyenesen beleveti magát a munkába.

A Top Gun 2-t – amely hivatalosan a Top Gun: Maverick címet viseli - a hírek szerint a Paramount és a Skydance Production készíti majd, igen szoros időbeosztással: a filmet 2019. július 12-én tervezik bemutatni. Nagyjából egy év lesz összehozni a kész filmet, ami a filmiparban nem szokatlan, de egy ilyen nagy volumenű filmnél meglehetősen feszített munkatempót igényel majd. A 30 éve várt folytatást minden bizonnyal a jövő nyár nagy durranásának szánják.

Volt róla szó, hogy a filmet Joseph Kosinski rendezné, aki dolgozott már együtt Cruise-zal az Feledéscímű filmben – és bár a kész alkotás nem teljesített olyan jól, mint remélték, Cruise úgy gondolta, hogy jó filmet kapott a rendezőtől. Azt nehéz lenne elképzelni, hogy az 55 éves sztár olyan emberre bízná az egyik legikonikusabb filmjének folytatását, akiben nem hisz teljesen.

A film cselekményéről még nem tudni sok mindent, ám az biztos – vagyis reméljük – hogy menő, laza és tehetséges pilóták fognak bivalyerős repülőgépeken száguldozni benne. Val Kilmer már megpendítette, hogy szívesen visszatérne a filmben, ám erről még nincsenek hírek. Ám mivel a filmet hamarosan forgatni kezdik, minden bizonnyal hamarosan okosabbak leszünk a kérdésben.

És ha a Top Gun 2 elkészült, akkor lassan elővehetik a Koktélt is.