Andy Samberg időhurkos kultfilmje végre a hazai mozikban (Palm Springs)

A kritikusok egy emberként emeltek kalapot Max Barbakow filmje, a Palm Springs előtt, mely ezen a hétvégén a hazai közönség előtt is bemutatkozik.

A történet szerint Nyles (Andy Samberg) életét különös jelenség fordítja a feje tetejére: egy időhurok rabjává válva minden reggel ugyanarra a napra ébred, újra és újra elkíséri barátnőjét egy esküvőre Palm Springsben. Egy nap azonban vonzódni kezd a koszorúslány Sarah-hoz (Cristin Milioti), s a dolgok egyre bonyolultabbá válnak, mert a lány is viszonozza az érzéseit. S hogy még nagyobb legyen a felfordulás, váratlanul Sarah is bekerül az időhurokba.

A film rendezői székét Max Barbakow foglalhatta el (Palm Springs, Cuddle Buddy), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint J.K. Simmons, Tyler Hoechlin, Andy Samberg, Camila Mendes, June Squibb, Peter Gallagher és Meredith Hagner. A forgatókönyvet Andy Siara szerezte.

Íme 5 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A Palm Springs forgalmazásáért fizették a legmagasabb összeget a Sundance Filmfesztivál történetében, pontosan 17,500,000.69 dollárt. A film mindössze 69 centet vert rá a korábbi rekorderre.
  • A Palm Springs nézettségi rekordot döntött a Hulun. A streaming szolgáltató történetében soha nem néztek meg annyian egy filmet a premierjének hétvégéjén, mint Max Barbakow vígjátékát.
  • Andy Samberg elmondta, hogy több befejezést is írtak a filmhez. A különböző változatokat bemutatták a barátaiknak és a családjaiknak, és végül az ő visszajelzéseik alapján döntöttek a végleges verzió mellett.
  • A cím ellenére a filmet nem Palm Springsben, hanem Palmdale-ben és Santa Claritában (Kalifornia) forgatták. A munkálatok mindössze 21 napot vettek igénybe.
  • J.K. Simmons korábban a Spancserek című filmben Andy Samberg édesapját alakította.

Hazai premierdátum: 2020.09.03.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni:

fantasy | misztikus | romantikus | vígjáték

Nyles (Andy Samberg) életét különös jelenség fordítja a feje tetejére: egy időhurok rabjává válva minden reggel ugyanarra a napra ébred, újra és újra elkíséri barátnőjét... több»