Végre a hazai mozikba is megérkezett a DC legújabb képregény adaptációja, a Margot Robbie főszereplésével bemutatott Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) Cathy Yan rendezésében. A friss bemutató kapcsán cikkünkben 10 izgalmas tényt gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

Miután Harley Quinn (Margot Robbie) elhagyja Jokert, új fejezet kezdődik az életében. Próbál felhagyni régi életmódjával, és megtapasztalni, milyen átlagosnak lenni. Fekete Kanárival, Vadásznővel és Renee Montoyával karöltve egy elrabolt lány megmentésére indul. Végre ő is a jó oldalon áll, bár ettől különös érzés fogja el, és egyáltalán nem biztos benne, hogy ez a számára megfelelő út.
Margot Robbie már számtalanszor bizonyította tehetségét, legsikeresebb alakítása az Öngyilkos osztaghoz köthető. Joker fékezhetetlen, vadító menyasszonya a Ragadozó madarak főszereplőjeként tér vissza a vászonra.

A produkciót Chuck Dixon, Jordan B. Gorfinkel és Greg Land forgatókönyve alapján Cathy Yan rendezte (Dead Pigs, Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása)), míg a főbb szerepeket Ewan McGregor, Margot Robbie, Mary Elizabeth Winstead, Rosie Perez, Chris Messina, Steven Williams és Derek Wilson alakítják.

Íme tehát 10 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • A Ragadozó madarak Fox Force Five munkacím alatt készült. A Fox Force Five az a fiktív tévésorozat, melynek a pilot adása sosem került adásba a Ponyvaregényben.
  • A Ragadozó madarak ötletét maga Margot Robbie vetette fel a Warnernek. A stúdió rábólintott a projektre, melynek munkálataiból Margot Robbie produkciós cége, a LuckyChap is kivette a részét. Ez a film a cég eddigi legnagyobb büdzséjű (75 millió dollár) vállalkozása.
  • A film nemezisének főszerepére Sharlto Copley és Sam Rockwell is esélyes volt. Utóbbit hivatalosan is megkereste a Warner, de a színész végül nem vállalta a szereplést. Ekkor került a képbe Ewan McGregor.
  • A filmben Harley Quinn 'háziállata' egy hiéna. A képregényekben a karakternek két hiénája van, Bud és Lou, akiket az ikonikus humorista duó, Bud Abbott és Lou Costello után nevezett el.
  • A Ragadozó madarak a tervek szerint a Harley Quinn trilógia első felvonása, melyet siker esetén a Gotham City Sirens és a Prey vs. Gotham City Sirens követne.
  • Cathy Yan az első ázsiai rendezőnő, aki szuperhősfilmet forgatott, egyúttal a második női rendező, akinek a nevéhez egy DC film köthető Patty Jenkins után, aki a Wonder Woman direktori székét foglalta el.
  • Jared Leto egy Instagram bejegyzésben tudatta a követőivel, hogy az általa alakított Joker is fel fog tűnni a filmben. Ezt később a Warner határozottan cáfolta, Leto pedig eltávolította a bejegyzést.
  • Vadásznő szerepére Cristin Milioti, Margaret Qualley, Sofia Boutella és Alexandra Daddario is esélyes volt, de a karaktert végül Mary Elizabeth Winstead játszhatta el.
  • A filmben két rendőr karakter is feltűnik, Bruce Timm és Paul Dini. Timm volt a Batman animációs sorozat társalkotója és a DC Comics művésze, míg Paul Dini alkotta meg Harley Quinn karakterét.
  • A filmben eredetileg Kristen Stewart alakította volna Batgirlt, de a karaktert végül kivették a forgatókönyvből.

Hazai premierdátum: 2020.02.06.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: