50 Blackhat  (2015)

A mögöttünk hagyott hétvégén debütált a Netflix kínálatában Chris Hemsworth 2015-ös mozija, a Blackhat. Nem hallottál még róla? Nem csoda, ugyanis a Thort alakító színész sem lehet túl büszke rá. A Blackhat ugyanis egy bűn rossz film, amire most mégis mindenki nagyon kíváncsi idehaza.

Már a Blackhat történetéről is üvölt, hogy ZS-kategóriáról van szó. A sztori szerint az Amerikai Egyesült Államok és Kína összefog, ugyanis mindkét nagyhatalmat egy titokzatos cyberbűnöző tartja a markában. Csak egyetlen fickó állíthatja meg, aki történetesen Amerika egyik börtönében szikkad, mint egy levágott fül. Nincs mit tenni, reaktiválják hősünket, hogy ugyan legyen már olyan jó fej és kapcsolja le a titokzatos cyberbűnözőt. Ő pedig naná, hogy eleget tesz a két nemzet hívó szavának.

A film finoman szólva sem aratott osztatlan sikert, a Rotten Tomatoes oldalán a kritikusi vélemények összegzése 32, míg a rajongói szavazatoké 24 százalékot hozott neki. De itt, a Mafabon sem sokkal rózsásabb a helyzete, olvasóink jóindulatú 51 százalékot szavaztak meg neki.

Úgy tűnik azonban, Chris Hemsworth puszta szereplése is elegendő ahhoz, hogy ha már felkerült a Netflix kínálatába, akkor a hétvégén mindenki rávesse magát. Ez pedig elég is volt ahhoz, hogy a Blackhat egészen a filmes nézettségi toplista második helyéig kapaszkodja fel magát.