A mögöttünk hagyott hétvégén új szuperhősfilm debütált a Netflixen, amit ráadásul elég nagy várakozás előzött meg. Nem a hagyományos izompacsirta az őrült gonosz ellen moziról van szó, hisz ezúttal a főszereplőkről elsőre a kutya nem mondaná meg, hogy szuperhősök lennének.

Természetesen A Lecsap csapatról (már a magyar címadás is megér egy misét, bár az eredeti Thunder Force is elég hatásvadász…) van szó, amely most mutatkozott be a legnagyobb streaming szolgáltató kínálatában. A történet főhősei két gyerekkori jóbarát, Lydia és Emily, akiket Melissa McCarthy és Octavia Spencer alakít. A két tök átlagos nő egy nap egy félrement kísérlet miatt hirtelen emberfeletti képességekre tesz szert. De ez a film világában nem olyan nagy szám, hiszen Chicago városát eleve egy rakás szupergonosz terrorizálja. És, ha már a lányok hirtelen egy ligába kerültek velük, hát veszik is a fáradtságot, hogy kitakarítsák a városból a gonosztevőket.

A sztori tehát nem fog sorban állni a legeredetibb történet díjért, de ez nem is feltétlenül baj, ha a szokásos kliséket okosan és ügyesen sütik el. Hogy így van-e, azt mindenki kiderítheti maga, de az eddig megjelent kritikák és vélemények alapján azért túl magas elvárásai senkinek se legyenek.

A Lecsap csapat ugyanis hiába lett pár nap alatt a Netflix legnézettebb filmje, ez nem jelenti azt, hogy jó is lett. Legalábbis a Rotten Tomatoes értékelései alapján a kritikusoktól kapott 24 és a rajongóktól kapott 26 százalékos tetszési index finoman szólva sem szuperhőshöz méltó. De hasonló a helyzet itt, a Mafabon is, ahol az első közel száz szavazat alapján is csak 51 százalékot kapott.