Rekordot dönthet a Thor 4, de ez rossz hír a rajongóknak

A rajongók idén sem maradnak Marvel-hősök nélkül a mozikban vagy a TV-k képernyője előtt. Idén jönnek a Holdlovag és a Ms. Marvel sorozatok, mozikban pedig Morbius ámokfutására és Doctor Strange őrült multiverzumára is készülhetünk. De mellettük van még valaki, aki idén nyáron megsuhintja a Stormbreakert. Vagy már elfelejtetted, hogy jön a Thor: Szerelem és mennydörgés?

Oké, ez nem teljesen a te hibád. Hiszen nem olyan nehéz elfeledkezni egy filmről, ha az alig négy hónappal a premierje előtt még mindig nem kapott egyetlen árva előzetest sem. Márpedig Thor negyedik önálló filmjével épp ez a helyzet és ez bizony akár rekorddöntéshez is vezethet.

A Marvel moziverzum részeként eddig huszonhét film jelent meg 2008-tól számolva. E filmek marketing hadjáratai általában az első hivatalos előzetessel indultak el. Ezeket az előzeteseket pedig többnyire 142-204 nappal a premier előtt vetítették le. Voltak filmek, amik ennél jóval hamarabb megkapták első előzetesüket, mint a Fekete Párduc (252 nappal) vagy a Bosszúállók (280 nappal). De vannak olyanok is, ahol elég rövidre vágták az időt a Marvelnél. Ilyen volt az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló (121 nappal), a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája (136 nappal) és ilyen a Pókember: Nincs hazaút (116 nappal).

De még csak nem is Pókember multiverzumos kalandja a rekorder e tekintetben, hanem a 2008-as A hihetetlen Hulk, amely mindössze 93 nappal a premierje előtt kapta meg első trailerét. Ha pedig megvizsgáljuk a Thor: Szerelem és mennydörgést, akkor láthatjuk, hogy jelenleg 113 napnál jár, vagyis fellépett e képzeletbeli dobogó második fokára. És bizony, ha a következő húsz napban nem villant egy előzetest, akkor akár Hulk rekordját is megdöntheti.