88 Más világ  (2001)

Lassan húsz éve már, hogy Nicole Kidman megmutatta, a horror műfaj is remekül áll neki. A Más világ az ezredforduló utáni egyik legsikeresebb horrorfilm volt, amely azonban mára talán egy picit a feledés homályába veszett. Éppen ezért érezheti úgy a Sentient Entertainment stúdió vezetősége, hogy itt az ideje elkészíteni a remake-t.

A Más világ története egy háborús özvegyről szól, aki gyerekeivel a világtól visszavonultan él egy hatalmas kúriában. A gyerekek különös betegségben szenvednek: nem érheti őket napfény. Egy nap három szolgáló érkezik a házhoz, és ezzel különös, hátborzongató események veszik kezdetüket az ódon falak közt.

A Más világ nem csak a kritikusok, de a rajongók tetszését is elnyerte, sokak szerint a lassan kibontakozó történet egyike a műfaj legjobbjainak. Ezt tükrözi a kritikákat összesítő Rotten Tomatoes oldalon elért 83 százalékos tetszési index is, de a globálisan elért közel 210 millió dolláros betével is elég meggyőző.

A Sentient Entertainment jelenleg tárgyalásokat folytat a remake elkészítéséről a FilmSharks alá tartozó The Remake Companyval, valamint a spanyol Athletico Madrid elnöke, Enrique Cerezo filmstúdiójával, a Video Mercuryval is. Utóbbi birtokolja ugyanis az eredeti film jogait, miután megszerezték azokat a Sogecine-től.

A készítők szeretnék modernebb köntösbe bújtatni a filmet, ehhez pedig „házon belül” a Renee Tab és Christopher Tuffin forgatókönyvíró-párosra bíznák a szkriptet. Azt viszont egyelőre még korai lenne megtippelni, hogy ki ülhet majd a rendezői székbe, és kik játszhatják majd el a fontosabb szerepeket.