Quentin Tarantino és Samuel L. Jackson régi barátok és munkatársak, de nem feltétlenül értenek egyet, ha arról van szó, hogy a Marvel színészek filmsztárok is egyben.

Tarantino ebben a hónapban heves vitát váltott ki a közösségi médiában, amikor azt mondta, hogy a Marvel színészek nem filmsztárok. Tarantino szerint Amerika kapitány karaktere az, aki a filmsztár, és aki bejuttatja az embereket a moziba, nem pedig Chris Evans. Jackson némileg megkérdőjelezte ezt az állítást a "The View" című műsorban adott interjújában:

"Színész kell ahhoz, hogy ezeket a bizonyos karaktereket eljátsszuk, és a filmsztárság jele mindig is az volt, hogy mi is... s*ggek a székekben? Miről beszélünk tulajdonképpen?" mondta Jackson, amikor Tarantino megjegyzéséről kérdezték - "Ez nem egy nagy vita számomra, hogy nyilvánvalóan ezek a színészek filmsztárok. Chadwick Boseman a Fekete Párduc. Ezt nem lehet megcáfolni, és ő egy filmsztár".

Jackson Nick Fury szerepében a Marvel Moziverzum egyik alapkaraktere. Tarantino november közepén a "2 Bears, 1 Cave" podcastben nyilatkozta először, hogy a Marvel színészek nem filmsztárok:

"Hollywood Marvel-izálódásának része, hogy... ott vannak ezek a színészek, akik híressé váltak, és ezeket a karaktereket játsszák" - mondta Tarantino - "De ők nem filmsztárok. De nem filmsztárok, igaz? Amerika Kapitány a sztár. Vagy Thor a sztár. Úgy értem, nem én vagyok az első, aki ezt mondja. Azt hiszem, ezt már milliószor elmondták... de ez olyan, mintha, tudod, ezek a franchise karakterek lennének a sztárok."

Jackson már régóta viszi Nick Fury szerepét, amit azóta játszik, hogy először tűnt fel a 2008-as A vasember  stáblista utáni jelenetében. A Los Angeles Timesnak júniusban adott interjújában Jackson azt mondta, hogy inkább Nick Fury-t játssza, minthogy bármilyen Oscarra pályázó szerepet elvállaljon.

"Soha nem akartam, hogy az Oscar-díj legyen a színészi sikerem vagy kudarcom mércéje" - mondta Jackson - "A siker mércéje számomra a boldogságom: Elégedett vagyok-e azzal, amit csinálok? Nem csinálok szoborvadász filmeket. Tudod [suttogják]: 'Ha ezt a filmet megcsinálod, Oscar-díjat kapsz'. Nem, köszönöm. Inkább lennék Nick Fury. Vagy jól szórakozom Mace Windu szerepében, fénykarddal a kezemben."

Jackson a Disney+ limitált sorozatában, az Bosszúállók: Titkos háborúban tér vissza Nick Fury szerepében, amely 2023-ban kerül képernyőre.