Tavaly ünnepelte premierjének harmincadik évfordulóját minden idők egyik legnépszerűbb akció-sci-fi-thrillerje, a Terminátor 2. - Az ítélet napja. Az 1991-ben megjelent mozi a rajongók szemében magasan a legjobb epizód a teljes franchise-t nézve, amihez egyedül a legelső rész nőhet fel, sajnos a későbbi folytatások már nagyon nem. A filmmel kapcsolatban a rendező James Cameron megosztott egy érdekes történetet.

Mint ismert, az első Terminátor - A halálosztó moziban Arnold Schwarzenegger a rosszfiút, vagyis a jövőből érkezett gyilkos robotot alakította. Nem sok szövege volt, az egész filmben nagyjából végig ugyanazt csinálta: gyilkolt mindenkit, aki csak az útjába került.

Éppen ezért, amikor Arnold Schwarzenegger először elolvasta a Terminátor 2. - Az ítélet napja forgatókönyvét, akadt egy kis gondja, amit meg is említett James Cameronnak. Azt nehezményezte, hogy a filmben az általa megformált T-800 gyakorlatilag nem öl meg senkit. Ez önmagában még nem is lenne probléma, csakhogy akkoriban mindenki azt várta Arnold Schwarzeneggertől, hogy berúgja az ajtót és szitává lőjön mindenkit.

James Cameron viszont pontosan ezért támogatta azt a forgatókönyvet, amely szerint az immár a jók oldalán harcoló T-800 ne öljön meg senkit a filmben. Egyfelől pont azért ne, mert ő már nem egy gyilkoló robot, átprogramozták, hogy megvédje John Connort, nem igazán férne össze vele, ha közben halomra lőne mindenkit. Másfelől az, hogy mindenki a féktelen pusztítást várja a karaktertől, de végül szinte pacifista üzemmódban tolja végig a filmet, minimum meglepő lehet.

Akkor ez elég merész húzásnak számított, de utólag már tudjuk, hogy jó ötlet volt. Legalábbis a film hatalmas siker lett és nem véletlenül tartják az egyik legjobbnak a műfajban.

Ha pedig kíváncsi vagy néhány ritka kulisszák mögötti fotóra Schwarzeneggerről a Terminator 2. forgatásáról, pörgesd át a galériánkat!

akció | sci-fi

1997. augusztus 29-én a Skynet kirobbantotta a III. világháborút, amely 3 milliárd áldozatot követelt. A túlélőknek azonban a gépek ellen is meg kell küzdeniük. A Skynet egy... több»