Játssz egy Lenovo Note Gold-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Terminátor - A halálosztó


(The Terminator)
Terminátor - A halálosztó

Tartalom

A jövőben (2029) egy öntudatára ébredt számítógépes rendszer, a Skynet, már szinte az egész emberiséget kiirtotta. Ám egy karizmatikus vezető egyesítette a túlélőket, és megfordították a háború menetét. A Skynet ezért visszaküld a múltba egy Terminátort (Arnold Schwarzenegger), aki azt a feladatot kapja, hogy ölje meg a lázadók vezérének anyját, Sarah Connort (Linda Hamilton), mielőtt még életet adna fiának. Eközben a lázadók is visszaküldik saját harcosukat, Kyle Reese-t (Michael Biehn ), hogy megvédje a nőt.
(Beke Gábor)
 
2017. 06. 15. 18:09 

Mai szemmel nézve a maszkok sok esetben inkább tűnnek viccesen műanyagnak, mint élethűnek, de a bőr nélküli robot már akkor is bitang erősen nézett ki. Maga film pedig klasszikus 80-as évek akciófilmje a jobbik változatokból. Pörgős akciójelenetek, jó hangulat és szép megágyazása a sorozat legjobb darabjának. (Még ha akkor nem is biztos, hogy ez volt a cél.)

 
2016. 02. 04. 21:37 

Nekem ez a film erőltetettnek jött le. Persze lehet, bennem van a hiba, mert eleve sokat vártam tőle és így lehet ezért is nem azt kaptam. Egyáltalán nem jött be, viszont ha még nem láttad tégy vele egy próbát.

 
2015. 05. 12. 15:40 

A masodik resz kultikusabb, talan klasszikusabb is, de ettol meg a Terminator az Terminator.
Ma, 2015ben is boven vallalhato es nezheto akciofilm, kategoriajaban az egyik legnagyobb klasszikus.

Arnold Schwarzenegger
Paul Winfield
Lance Henriksen
Arnold Schwarzenegger
Michael Biehn
Earl Boen
Arnold Schwarzenegger
 

A Metacritic oldalán 84/100 pontot kapott 11 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 100%-os értékelést kapott 56 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes TOP 100 akció-, és kalandfilm kategória listájának 22.helyén áll.

(Bogi87)
Smoking Barrels: Másodvélemény: Terminátor - A halálosztó
Élő szövet a fém belső vázon. Stílszerűen ez a jelző jutott eszembe, amikor egyre nagyobb aggodalommal telve néztem a nem sokára érkező Terminátor-film előzetesét. Biorobotoknak tűnnek a színészek (bizony, még a sárkányok anyja is!), a képek sem vágtak a földhöz, kizárólag Arnie miatt fogok majd elzarándokolni a moziba és megnézni ezt a látványos, de eléggé üresnek ígérkező sokadik folytatást (ne legyen igazam!). Viszont azonnal leküzdhetetlen vágyat éreztem, hogy újrázzam a legendás első részt, amelyből mára már franchise lett, és bármilyen hihetetlen, már több, mint 30 év telt el a bemutatója óta. Régen láttam a teljes filmet, ezért kicsit aggódtam, de teljesen feleslegesen, gyermekkorom kedvence még mindig kiváló alkotás, függetlenül attól, hogy az effektek már nem kicsit váltak elavulttá. Megunhatatlan!
Movieaddicts.hu - Home » Kritika » Terminátor: A halálosztó kritika Terminátor: A halálosztó kritika
A Terminátor kiemelkedő mérföldköve, egyfajta elindítója az agresszív akciójelenetekben bővelkedő fantasztikus-apokaliptikus alkotásoknak, mely mind a mai napig megőrizte innovatív jellegét és időről időre újabb feldolgozásokra, folytatásra késztette a filmkészítőket. 9/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.