Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Terminátor - A halálosztó


(The Terminator)
Terminátor - A halálosztó

Tartalom

A jövőben (2029) egy öntudatára ébredt számítógépes rendszer, a Skynet, már szinte az egész emberiséget kiirtotta. Ám egy karizmatikus vezető egyesítette a túlélőket, és megfordították a háború menetét. A Skynet ezért visszaküld a múltba egy Terminátort (Arnold Schwarzenegger), aki azt a feladatot kapja, hogy ölje meg a lázadók vezérének anyját, Sarah Connort (Linda Hamilton), mielőtt még életet adna fiának. Eközben a lázadók is visszaküldik saját harcosukat, Kyle Reese-t (Michael Biehn ), hogy megvédje a nőt.
(Beke Gábor)
 
2017. 06. 15. 18:09 

Mai szemmel nézve a maszkok sok esetben inkább tűnnek viccesen műanyagnak, mint élethűnek, de a bőr nélküli robot már akkor is bitang erősen nézett ki. Maga film pedig klasszikus 80-as évek akciófilmje a jobbik változatokból. Pörgős akciójelenetek, jó hangulat és szép megágyazása a sorozat legjobb darabjának. (Még ha akkor nem is biztos, hogy ez volt a cél.)

 
2017. 08. 04. 17:14 

Nagyon jó film. Nagyon jó a sztori is, az akkori technika még gyerekcipőben járt, de így is mondhatni ahhoz képest látványos lett. Nagyon jól megcsinálták.

 
2016. 02. 04. 21:37 

Nekem ez a film erőltetettnek jött le. Persze lehet, bennem van a hiba, mert eleve sokat vártam tőle és így lehet ezért is nem azt kaptam. Egyáltalán nem jött be, viszont ha még nem láttad tégy vele egy próbát.

Arnold Schwarzenegger
Paul Winfield
Lance Henriksen
Arnold Schwarzenegger
Michael Biehn
Earl Boen
Arnold Schwarzenegger
 

A Metacritic oldalán 84/100 pontot kapott 11 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 100%-os értékelést kapott 56 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes TOP 100 akció-, és kalandfilm kategória listájának 22.helyén áll.

(Bogi87)
Smoking Barrels: Másodvélemény: Terminátor - A halálosztó
Élő szövet a fém belső vázon. Stílszerűen ez a jelző jutott eszembe, amikor egyre nagyobb aggodalommal telve néztem a nem sokára érkező Terminátor-film előzetesét. Biorobotoknak tűnnek a színészek (bizony, még a sárkányok anyja is!), a képek sem vágtak a földhöz, kizárólag Arnie miatt fogok majd elzarándokolni a moziba és megnézni ezt a látványos, de eléggé üresnek ígérkező sokadik folytatást (ne legyen igazam!). Viszont azonnal leküzdhetetlen vágyat éreztem, hogy újrázzam a legendás első részt, amelyből mára már franchise lett, és bármilyen hihetetlen, már több, mint 30 év telt el a bemutatója óta. Régen láttam a teljes filmet, ezért kicsit aggódtam, de teljesen feleslegesen, gyermekkorom kedvence még mindig kiváló alkotás, függetlenül attól, hogy az effektek már nem kicsit váltak elavulttá. Megunhatatlan!
Movieaddicts.hu - Home » Kritika » Terminátor: A halálosztó kritika Terminátor: A halálosztó kritika
A Terminátor kiemelkedő mérföldköve, egyfajta elindítója az agresszív akciójelenetekben bővelkedő fantasztikus-apokaliptikus alkotásoknak, mely mind a mai napig megőrizte innovatív jellegét és időről időre újabb feldolgozásokra, folytatásra késztette a filmkészítőket. 9/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.