Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Terminátor - A halálosztó


(The Terminator)
Terminátor - A halálosztó

Tartalom

A jövőben (2029) egy öntudatára ébredt számítógépes rendszer, a Skynet, már szinte az egész emberiséget kiirtotta. Ám egy karizmatikus vezető egyesítette a túlélőket, és megfordították a háború menetét. A Skynet ezért visszaküld a múltba egy Terminátort (Arnold Schwarzenegger), aki azt a feladatot kapja, hogy ölje meg a lázadók vezérének anyját, Sarah Connort (Linda Hamilton), mielőtt még életet adna fiának. Eközben a lázadók is visszaküldik saját harcosukat, Kyle Reese-t (Michael Biehn ), hogy megvédje a nőt.
(Beke Gábor)
 
2014. 10. 27. 06:02 

Nézhető a film, de szerintem erősen túlértékelt. Az első 20 perc nagyon lassú, megismerkedünk a főszereplőkkel és a háttértörténettel. Az akciójelenetek és a speciális effektusok nagyon hülyén néznek ki, és amatőr hatást keltenek. Volt benne pár jó jelenet, de ennyi a maximum. Egyszer nézhető.

 
2015. 05. 12. 15:40 

A masodik resz kultikusabb, talan klasszikusabb is, de ettol meg a Terminator az Terminator.
Ma, 2015ben is boven vallalhato es nezheto akciofilm, kategoriajaban az egyik legnagyobb klasszikus.

 
2015. 10. 15. 08:07 

I'll be back...
Bezony kevés olyan film van, ami stílusteremtő James Cameron két filmje az egyik legjobb példa rá. Adott egy ügyes kanadai rendező, aki soha életében nem járt filmművészeti iskolába, fizikát tanult az egyetemen, de gondolta ha már leköltözött Los Angelesbe belefog a filmezésbe is. Volt érzéke hozzá, elsőként a forgatókönyvírással foglalkozott, majd jött az art directori mukák, míg végül néhány low buget baromság után jött, 1984 és a Terminator film. Cameron és Gale Anne Hurd, egy jól átgondolt, apokaliptikus cyberpunk sztorit raktak össze, mely igencsak reflektál a kor hangulatára. Igen, a 80-as években vagyunk, Reagan elnök elkezdte a csillagháborút a szovjetekkel szemben, a számítástechnika nagyon fejlődött, jött az Apple és a Microsoft, majd 10 év múlva az internet is. A film megmutatta az embereknek és a vezetőknek is, ha továbbra is így fejlődik a technika, a gépek túlnőhetnek rajtunk. Nem utolsó sorban, az atomháborútól is volt félni való akkoriban. A film koncepciója, tehát telitalálat, a casting fantasztikus volt. Ez a film volt az igazi ugródeszka Arnoldnak, az osztrák tölgynek, a Conanban megmutatta, hogy képes jobb filmekben is szerepelni, eredetileg mondjuk ő lett volna Kyle, de Cameron mondta neki, hogy inkább ő legyen a terminator, jól tette. Lance Henriksen lehetett volna eredetileg a halálosztó, de tőle mindenki frászt kapott annyira pszichopata fejet tud vágni. Hamilton jó volt, Biehn még jobb, nem az az agyonkigyúrt pali, szikár, kemény, olyan, amilyenre a jövőbeli körülmények formálhatják az embert. A filmen mégis alacsony költségvetésű volt, de annak minden centjét profin kihasználták, Cameron elsősorban jó üzletember, a film abszolút A listás film ma már. A gép terminator remekül nézett ki, az akciók realisták, a dialógusok nagyon jók, minden benne van, amitől a 80-as évek egyik legjobb mozija lett. Arnoldnak sokat nem kellett megszólalnia, de németes akcentusával kimondva, az hogy "I'll be back" tényleg olyan volt mintha egy gép mondaná. A folytatás pedig rá vert nagy körrel. Kötelező film.

Arnold Schwarzenegger
Paul Winfield
Lance Henriksen
Arnold Schwarzenegger
Michael Biehn
Earl Boen
Arnold Schwarzenegger
 

A Metacritic oldalán 84/100 pontot kapott 11 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 100%-os értékelést kapott 56 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes TOP 100 akció-, és kalandfilm kategória listájának 22.helyén áll.

(Bogi87)
Smoking Barrels: Másodvélemény: Terminátor - A halálosztó
Élő szövet a fém belső vázon. Stílszerűen ez a jelző jutott eszembe, amikor egyre nagyobb aggodalommal telve néztem a nem sokára érkező Terminátor-film előzetesét. Biorobotoknak tűnnek a színészek (bizony, még a sárkányok anyja is!), a képek sem vágtak a földhöz, kizárólag Arnie miatt fogok majd elzarándokolni a moziba és megnézni ezt a látványos, de eléggé üresnek ígérkező sokadik folytatást (ne legyen igazam!). Viszont azonnal leküzdhetetlen vágyat éreztem, hogy újrázzam a legendás első részt, amelyből mára már franchise lett, és bármilyen hihetetlen, már több, mint 30 év telt el a bemutatója óta. Régen láttam a teljes filmet, ezért kicsit aggódtam, de teljesen feleslegesen, gyermekkorom kedvence még mindig kiváló alkotás, függetlenül attól, hogy az effektek már nem kicsit váltak elavulttá. Megunhatatlan!
Movieaddicts.hu - Home » Kritika » Terminátor: A halálosztó kritika Terminátor: A halálosztó kritika
A Terminátor kiemelkedő mérföldköve, egyfajta elindítója az agresszív akciójelenetekben bővelkedő fantasztikus-apokaliptikus alkotásoknak, mely mind a mai napig megőrizte innovatív jellegét és időről időre újabb feldolgozásokra, folytatásra késztette a filmkészítőket. 9/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.