Solo és Bosszúállók 3 - Ismét szabotázsra készül az ellentáborA kép forrása: https://movieweb.com/solo-movie-infinity-war-review-sabotage-down-with-disney/

A Down With Disney’s Treatment of Franchise and its Fanboys – egy igen hosszú nevű Facebook-csoport – újabb szabotázsakcióra készül a hamarosan bemutatásra kerülő Solo-film és a Bosszúállók következő része, a Bosszúállók: Végtelen háború című film ellen.

De kik is ők és mit akarnak pontosan? A csoport címe azt sugallja, hogy számtalan rajongó elégedetlen azzal, ahogy a Disney a Star Wars – filmeket kezeli és alakítja, és nagyon szeretnék, ha ez a közeljövőben megváltozna, illetve a Star Wars-saga visszakapná eredeti fényét. Illetve meg vannak róla győződve, hogy a liberális média arra kondicionálja a világot, hogy mindent bevegyen, amit csak a Disney mond és tesz eléjük, és ennek véget kell vetni. Abban is biztosak, hogy szintén a liberális média felelős azért, hogy a DC Extended Universe filmjei azért kapnak olyan rossz értékeléseket, mert az emberek agymosottak. Emellett küzdenek a fehér, hetero férfiakat érő gyűlölethullám és a kikényszerített, filmekbe erőszakolt diverzitás ellen. Szerintük ezeket oké gyűlölni.

Hogyan szeretnének visszavágni? Természetesen úgy, hogy ők is lehúzzák a Rotten Tomatoes-on azokat a filmeket, amelyek szerintük nem érdemesek arra, hogy létezzenek. A Star Wars: Az utolsó Jediket sikeresen lehúzták tavaly decemberben, ám a Fekete Párduccal már nem nagyon jutottak eredményre, hiszen az oldal számított erre. A csoport anonim vezetője szerint még így is sikerült letornázniuk a film 90 százalékos értékelését 79-re. Micsoda győzelem.

Nem biztos, hogy akciójuk valóban sikerrel jár majd, hiszen minél inkább törekednek arra, hogy erről minél több ember tudjon, az annál inkább arra hatja majd az embereket, hogy nem érdemes a filmes oldalak értékeléseinek hinni: hiszen egy maréknyi ember szervezetten és tudatosan húz le valamit direkt, anélkül, hogy látták volna.

A Solo: Egy Star Wars-történet és az Infitiy Wars is két olyan film, ami ennek ellenére minden bizonnyal behozza majd az árát – és még mindig több ember kíváncsi rájuk, mint nem.