Sophie Turner a munka miatt mondott le a higiéniáról

Keringtek már eddig is arról pletykák, hogy a Trónok harca forgatása nem volt egy leányálom a színészek számára sem, mert az alkotók próbáltak minden apró részletet a lehete legautentikusabbá tenni. Ebbe pedig beleesett a mosakodás és fürdés kérdése is, hiszen a sorozat világában nem pont olyanok a körülmények, mint napjainkban.

Sophie Turner, a sorozat egyik színésznője nemrég interjút adott az InStlye magazinnak, amelyben bevallotta, hogy az utolsó évadban parókát viselt a felvételek alatt, és ennek igen komoly okai vannak. Az egyik például az, hogy nem csak a férfi színészeknek kellett tartózkodnia a hajmosástól, hanem a színésznőknek is, hogy minél inkább középkori legyen a látvány.

Turnernek szerencséje volt, mert az első évad forgatása alatt még moshatott hajat, hiszen akkor egy arisztokrata lány szerepében bukkant fel a történetben – ám ahogy haladtak előre a szálak, és került a karaktere nehezebb helyzetbe, őt is megkérték szépen, hogy inkább ne mosson hajat. Ha lehet, hónapokig, a megfelelő hatás elérésének érdekében.  

Így később inkább a paróka mellett döntött, mert megtapasztalta, hogy milyen éveken keresztül zsíros hajjal élni, és bőven elege volt belőle.

Az interjúban a színésznő arra is kitért, hogy a szereplők közül ki volt a leginkább kényes a frizurájára, és ez nem más, mint Kit Harington – aki Turner állítása szerint minden nyilvános szereplés előtt az utolsó pillanatokig képes igazgatni göndör fürtjeit. Talán épp ezért tűnnek olyan tökéletesen hanyagul lazának.