A Universal friss előzetest hozott ki a Ragadozó városokhoz, amitől igencsak leesik az állunk – és egyre inkább úgy tűnik, hogy a december közepén debütáló film megugorja majd az elvárások által támasztott mércét.

A film ugyanis egy igazi gigaprodukció az alapanyagtól kezdve az alkotókig. A történetet  Philip Reeve 2001-ben megjelent díjnyertes, azonos címet viselő könyvsorozata adja, ami igazán hozzáértő kezekbe került. A rendezői székben a vizuális effektjeiért Oscar-díjas Christian Rivers ül, a forgatókönyvet pedig olyan nevek dobták neki össze, mint Peter JacksonPhilippa Boyens és Fran Walsh, akiktől nem idegen a grandiózus regényfolyamom megfilmesítése, elég csak a A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetségere és a trilógia két többi részére gondolnunk.

A filmben Hugo Weaving játssza a főgonoszt, és mellette ugyan kevésbé ismert arcok tűnnek fel, mint Stephen LangHera HilmarRobert Michael SheehanColin SalmonJoel Tobeck ésRege-Jean Page, ez egyáltalán nem árt a filmnek – ami, ahogy a legfrisseb trailerből is kiderül, lehengerlő látványvilággal szögezi majd oda a nézőt a székbe. És igen, ez klasszikusan az a film, amit érdemes majd nagy vásznon nézni, hogy minden részlet a maga pompájában táruljon a szemünk elé.

Az előzetes rengeteg kérdést vet fel, ami kapcsán nem lenne meglepő, ha meg nem ugornának a könyv eladásai, mert az biztos, hogy egy izgalmas sztorira készülhetünk egy magából teljesen kifordult világban, amit gépesített és mozgó városok uralnak. Köztük a legnagyobb London, ami szemrebbenés nélkül kebelez be mindent, ami az útjába esik.

Ebben a világban él egy lány, Hester, aki valamiért egy veszélyes és különleges ember, és aki meg tudja fordítani a világ sorsának kerekét – és akit emiatt természetesen sokan sokféleképpen szeretnének vagy eltenni láb alól, vagy segíteni.

A New York Comin Con szerencsés látogatói már látták a film első 25 percét, és igen pozitívan fogadták az anyagot – nekünk csak az előzetes jut, de bő két hónap múlva mi is megnézhetjük ezt moziban: