Idén tavasszal debütált a Netflix kínálatában a saját készítésű zombifilm, A halottak hadserege A vegyes fogadtatásban részesült mozi egy már lefutott zombiapokalipszis után játszódott és egy csapat zsoldosról szólt, akik visszamerészkedtek az elpusztult Las Vegasba. De nem holmi mentőakcióról vagy hasonlóról van szó: egyszerű rablásról.

A halottak hadserege a napokban megkapta a maga előzményfilmjét is, ez a jelenleg a nézettségi toplista élén trónoló A tolvajok hadserege. A film cselekménye még a zombiapokalipszis elején játszódik, főhőse pedig egy teljesen hétköznapi(nak tűnő) banki alkalmazott, Dieter. Őt keresi fel egy titokzatos nő, hogy beszervezze az évszázad rablásába.

Dieter ugyanis szabadidejében a széfek megszállottja, mindent tud róluk, így történetesen azt is, melyiket hogyan lehet kinyitni. Csakhogy ezúttal nem egyszerű széfekről van szó, hanem három legendás széfről. És ez a film egyik legerősebb pontja, a mítosz, ami köré a sztorit építették. De igaz-e ez a történet?

A sztori szerint a híres zeneszerzőnek, Richard Wagnernek volt egy törvénytelen fia, Hans Wagner, aki lakatosmesterként tengette életét. De apja híres műve, a négy operából álló A Nibelung gyűrűje megihlette őt. Ezért elkészítette a négy tökéletes és feltörhetetlen széfet: a Rheingoldot, a Valkűrt, a Siegfriedet és a Götterdämmerungot (mindegyik a négy opera után kapta a nevét). A legenda szerint ezután készített egy ötödik széfet is, amelybe ő maga zárkózott be, hogy ott gyászolja feleségét és fiát.

Ezeket a széfeket kutatják fel a filmben és ezeket próbálják meg feltörni. De valóban léteznek-e ezek a széfek? És valóban létezett-e Hans Wagner? Nos, a válasz az, hogy nem. Hans Wagner teljes egészében a film készítőinek agyszüleménye, az egészből természetesen csupán egyvalaki, Richard Wagner valós személy.