Nem lehet kifogyni Az oroszlánkirályhoz kötődő furcsa kérdésekből és felvetésekből. A Disney egyik legnépszerűbb meséje közel harminc évvel a bemutatója után is szolgáltat érdekes témákkal. Most épp egy olyan kérdés vetődött fel a rajongók közt, ami nem csak fura családi kötelékekről szól, de mellett rámutat arra is, hogy miként megy szembe a történet a természet törvényeivel. És most nem arról van szó, hogy beszélnek és énekelnek benne az állatok.

Mint ismert, az oroszlánok és úgy általában a szavanna állatainak királya Mufasa, akire igencsak féltékeny fivére, Zordon. Ezért végül tőrbe is csalja és végez Mufasával, fiát, Simbát pedig elűzi a falkától. Ettől kezdve a történet Simba felcseperedéséről szól, majd a végén visszatér, legyőzi Zordont és Nalával az oldalán felül az állatok trónjára.

Igen ám, de van egy kis bibi. Ha Simba Mufasa fia, akkor ki Nala apja? Mint ismert, Nala is ugyanazon falka tagja, így adott a kérdés, hogy ki lehet az apja. A válasz pedig az, hogy valószínűleg Mufasa vagy Zordon. Bár itt hozzá kell tenni, hogy egy falkában gyakran előfordul, hogy két három hím is a tagja, szóval könnyen lehet, hogy Nala egy olyan hím oroszlán lánya, aki még a cselekmény előtt kikerült a falkából (meghalt vagy száműzték). De nagyobb az esély, hogy Nala Mufasa vagy Zordon lánya.

Ebben az esetben pedig Simba és Nala tulajdonképpen akár testvérek is lehetnek, de unokatestvérek mindenképp. Az oroszlánszakértők egyébként arra is rámutattak, hogy egy falkában a hímek nem feltétlenül állnak rokonságban egymással, mivel a hímek egy bizonyos kort betöltve általában elhagyják a falkát és egy másikhoz csatlakoznak. Viszont a nőstények között igenis nagyon sok a rokoni kapcsolat, anyák, testvérek és más felmenők is alkotják ugyanazon falkát. Így tehát, ha Nala történetesen nem Mufasa vagy Zordon lánya, akkor is garantáltan vérrokoni viszony köti Simbához…

Aminek persze a mese szempontjából a világon semmi jelentősége nincs…