Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Az oroszlánkirály


(The Lion King)
Az oroszlánkirály

Tartalom

Nagy az öröm a dzsungel állatainak körében, ugyanis megszületett Mufasa trónörököse, Simba. Nem mindenki néz azonban jó szemmel a fiatal oroszlánra, köztük Simba nagybátyja, Zordon sem, aki régóta feni a fogát a trónra. Ezért szövetkezik a hiénákkal, és tőrbe csalja a királyt és fiát, melyet követően magához ragadja az uralmat. Mufasa önfeláldozásának köszönhetően a trónörökös életben marad, és a dzsungelben új barátokra tesz szert, hogy végül visszatérjen, és letaszítsa uralmáról a gyilkos királyt.
(hp)
 
2016. 02. 04. 19:39 

Az oroszlánkirály gyermekkorom egyik legszebb mozis élménye. Egy igazi klasszikus, szívbemarkoló történettel, gyönyörű képekkel és emlékezetes dallamokkal. Kevés animációs film tudta megközelíteni a színvonalát.

 
2015. 01. 23. 19:20 

Az egyik kedvenc mesém, egy igazi Wald Disney klasszikus, amikor már ki tudta szolgálni a mese a nézők 100%-át. Nem a látvány, hanem a történet felejthetetlen. Szerintem nincs olyan gyerek, aki ne élvezné, és vétek egy szülőnek, ha nem nézeti meg, mert nagyon sokat lehet belőle tanulni az önbecsülésről, és a másik iránti tiszteletről.

 
2015. 02. 10. 21:00 

Gyerekkorom kedvenc rajzfilmje. Annyiszor néztem meg, hogy már a szövegét is kívülről tudtam. A mai napig megnézem, és az én gyerekemmel is meg fogom nézetni. A zenéje egyszerűen zseniális. Kicsiknek és nagyoknak is egyaránt ajánlom.

 

Az ABBA-t akartak először megkérni, hogy írják meg a filmzenét, de nem vállalták el. Ezért Elton Johnt kérték fel . .

(Laca92)
 

A mese legelső jelenete, amikor az állatok üdvözlik az új leendő királyt (Simbát) olyan jó lett, hogy ez lett a film előzetese is.

(Laca92)
 

Pumba volt az első Disney rajzfilm szereplő aki "pukizott".

(Laca92)
Smoking Barrels: Az oroszlánkirály
Szívhez szóló, királyian nemes és embertelenül aljas karakterek, jól megrajzolt és megírt mellékszereplők, fülbemászó zene, kiváló forgatókönyv, ez minden. És mégis felejhtetlen lett a végeredmény. 10/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.