Danny Boyle 2002-es filmje, a 28 nappal később vízválasztó volt a horrorfilmek világában, visszahozott egy haldokló alműfajt (a zombifilmet), Cillian Murphyt igazi sztárrá tette, és bebizonyította, hogy Boyle szó szerint bármilyen műfajban tud maradandót alkotni.

Most, 20 évvel később, az NME retrospektív cikkében Boyle és Murphy azt állítják, hogy készen állnak visszatérni egy új folytatásra, amelynek forgatókönyvét ismét Alex Garland írta.

Murphy elmondta, hogy a folytatás még mindig nagyon a fejében van. Az első filmben egy biciklis futárt alakított, aki a kómából felébredve egy szinte elhagyatott, zombikkal teli Londonban találja magát. Túléli a filmet, de nem szerepel a folytatásban, a 28 héttel későbbben, amelyet Juan Carlos Fresnadillo rendezett, és Fresnadillo, E. L. Lavigne, Jesus Olmo és Rowan Joffé írt (a folytatásban Robert Carlyle, Jeremy Renner, Idris Elba, Rose Byrne játszott).

"Valahányszor összefutok Dannyvel vagy Alexszel, mindig megemlítem. Mert nemrég mutattam meg a gyerekeimnek, valami halloweenkor, úgy négy vagy öt évvel ezelőtt, és imádták. Tényleg megállja a helyét, ami elképesztő egy 20 éves filmtől" - mondta Murphy az NME-nek - "Szóval igen, tetszik az ötlet, és nagyon vonzó számomra."

Boyle megerősíti, hogy Garland néhány évvel ezelőtt írta a harmadik filmet, és hogy a film magja egy "szép ötlet" volt. "Nagyon csábító lenne [a rendezés]. Valójában nagyon jó időnek érzem. Vicces, nem is gondoltam rá, amíg az előbb nem mondtad, és eszembe jutott: ez a forgatókönyv megint Angliában játszódik, nagyon is Angliáról szól" - mondta Boyle.

Ami annak valószínűségét illeti, hogy a projekt napvilágot lát, Boyle (aki nemrég az FX számára a Pistol című minisorozatot irányította) némileg optimistának tűnik, már csak a mozilátogatások jelenlegi helyzete miatt is.

"Lehet, hogy újra a figyelem középpontjába kerül, mert az egyik dolog, ami jelenleg a szakmában történik, az az, hogy nagy oknak kell lennie arra, hogy moziba menj, mert egyre kevesebb ok van rá" - magyarázta Boyle - "A filmeket forgalmazó cégeknek és a moziláncoknak nehéz filmeket vetíteniük, nehezen tudják az embereket moziba csalogatni, hacsak nem valami olyan filmről van szó, mint a Top Gun: Maverick vagy egy Marvel. De egy harmadik rész bejuttatná az embereket, ha félig-meddig tisztességes lenne."

dráma | horror | sci-fi | thriller

28 napi kóma után Jim (Cillian Murphy) egy üres kórházban ébred. A kongó folyosókról kiérve egy néptelen, kihalt városban találja magát. Az utcákon sehol senki. A rémült és... több»