Ez most a legnépszerűbb a sorozatok közt (ezen nem is csodálkozunk), a sorban pedig A jel, majd harmadikként a Szuperszex követik. Hogy miről van szó? Hát persze hogy az Úriemberek sorozatról!

Guy Ritchie 2019-es - zseniális!! - Úriemberekjét a Netflix ezúttal sorozatként meséli tovább: Theo James Eddie Hornimanjén és a körülötte és családi birtoka körül bonyolódó történeten keresztül, amit a mafab közösség máris 86 százalékosra értékelt (jelenleg 43 szavazat alapján).

Lássuk, mit tudunk a sorozatról, melynek első két epizódját maga Ritchie rendezte (a későbbiekben produceri szerepkörben működött közre).

"Úgy éreztem, hogy az Úriemberek legalább még egy film erejéig folytatódhatott volna. Ezt a sorozatot ugyanez a világ ihlette" - mondja a rendező/producer - "Ez egy kiruccanás az arisztokraták és a gengszterek különös találkozójára. A világ pontosan ugyanaz, mint a filmben is. Az arisztokratáknak ragyogó házaik vannak, rengeteg földjük, de nincs pénzük, amiből megélhetnének. Ezért a mi történetünkben az arisztokraták fűfarmokat telepítenek a hátsó kertjükbe..."

"Az egész az átmenetről szól, az állatkertből a dzsungelbe való átmenetről, és arról, hogyan kell vadászni a dzsungelben a túlélés érdekében. Ha szereted ezeket a típusú világaimat, akkor ezt is szeretned kell." - nyilatkozta Ritchie.

A főszereplő dinamit duó

Theo James alakítja az Úriemberek sorozat főszereplőjét, Halstead hercegét, azaz Eddie Hornimant, aki egy kastélyt örököl. A színész azt mondja: "Igazából a lenyűgöző koncepció az, ami a leginkább vonzott a sorozathoz... az arisztokrácia és az alvilág összeolvadása, és az, ahogy ezek a dolgok a legbombasztikusabb módon ütköznek".

Kaya Scodelario, aki Susie Glass-t játssza az Úriemberekben, a nemrégiben tartott londoni bemutató eseményen elmondta: "Susie apja odabent van [börtönben], és egy hosszabb időszakot tölt bent, így ő vigyáz a fűbirodalmára. Susie hozzászokott az arisztokratákkal való megfelelő bánásmódhoz. Ezek a figurák általában lehajolnak, és hagyják, hogy ő intézze a dolgát. De Eddie szembe helyezkedik vele. Susie pedig észreveszi benne a potenciált, ami a vonal másik oldalán igen hasznos lehet. Ismerek olyan nőket, mint Susie. Néhány barátnőm anyukájáról mintáztam, akik szuper ijesztőek!"

"Azt szerettem benne [Susie Glassban], hogy nagyon ritkán játszhatok olyan nőket, akik már a csúcson vannak. Mindig egy fiatal nőt látok, aki keresi az útját az életben, és Susie-ban azt szerettem, hogy találkozunk vele, és máris főnök....Szépen végzi a munkáját."

Kikkel találkozunk még?

A sorozat olyan sztárszereplőkkel büszkélkedhet, mint Joely Richardson, aki Hornimanék édesanyját, Lady Sabrinát alakítja, Daniel Ings  az idősebbik testvért, Freddie-t kelti életre remekül, Max Beesley a semmitől sem visszariadó bokszpromóter Henry Collinst játsza, Freddie Fox mint Max Bassington tűnik fel egy igen érdekes sztoriszálban, a korábbi focista és örökös Ritchie-sztár Vinne Jones pedig a birtok gondnokát, Geoff Seacombe-ot alakítja egy olyan kedves szerepben, amilyet Ritchie még sosem adott a marcona Jonesnak. És persze, ne feledkezzünk meg Giancarlo Espositoról sem, aki remekül formálja meg a hidegvérű Johnston, 't'-vel "urat", aki természetesen sosem volt úriember.

Ray Winstone is feltűnik a sorozatban, mint Bobby Glass, a londoni East Endről származó hivatásos bűnöző, aki egy ipari kannabiszbirodalmat alapított.

"Azt hiszem, van egy csipetnyi valóságalapja a történetnek" - magyarázza Ray - "Vannak ilyen valódi emberek, legyen szó a flancos maffiáról vagy a mi maffiánkról, ez megtörténik. De kik a bűnözők? Hogyan jutottak az arisztokraták egyáltalán a nagy házakhoz? Mert kirabolták az embereket.." - nos, erős vélemény és egy erős sztori az #oldmoney-ról, ahogyan csak Guy Ritchie képes elmesélni.

Ha pedig van előfizetésed a Netflixhez, akkor csak kattints a sorozat mafab adatlapján található Netflix ikonra és máris elmerülhetsz a fehérözvegy szupersajt világának újabb izgalmas sztorijában!

75 Úriemberek  (2024)

akció | krimi | vígjáték

Eddie Horniman megörökölte angol arisztokrata apjának jelentős vagyonát, és ő lesz Halstead legújabb hercege. Viszont rádöbben, hogy a birtok Európa legnagyobb marihuánafarmján... több»