A Jérémie Rozan által írt és rendezett Az arany illata  című filmben Daniel, egy chartres-i gyári munkás cselszövéseit követhetjük nyomon, aki bármit megtesz azért, hogy bosszút álljon cége kizsákmányoló főnökein. A címszerepben, a parfüm gyár egyszerű alkalmazottjaként Raphaël Quenard látható.

Chartres-ban a Breuil család uralkodik. Ez a dinasztia áll a parfüm csoport élén, aki minden versenytársat eltipor, ellehetetlenítve ezzel a kisebb cégek életbenmaradását. 

Daniel Sauveur (Raphaël Quenard) a  Breuil család alkalmazottja nem hajlandó beállni a sorba, tisztességes munkájával támogatni a profitéhes cégbirodalmat. Nagyszabású tervvel áll elő, amelybe beszervezi jó néhány kollégáját is. 

Jérémie Rozan író-rendező egyfajta modernkori Robin Hood-sztorit tár a nézők szeme elé. Ahelyett, hogy az osztályharcot a társadalmi dráma perspektíváján keresztül közelítené meg, a rendező inkább a rablás és a csempészet oldaláról mutatja be a történetet.

Az arany illata nem egyszerűen az Ocean's eleven - Tripla vagy semmi francia változata, hanem néhány üdítő jelenet mellett sikerül igazán a lényegre tapintania. Bemutatja a társadalomban uralkodó egyenlőtlenségek valódi arcát. 

Jérémie Rozan írói munkája gyakran telitalálat, lehetővé teszi, hogy az általa készített alkotások  megtalálják saját stílusukat, amihez a kiváló színészek is hozzájárulnak. Daniel Sauveur szerepében Raphaël Quenard (Csapó!, Je verrai toujours vos visages), a fiatal színész látható, aki már több kiváló alakítással is bizonyította rátermettségét.

Mellette, a női főszereben Agathe Rousselle látható, akinek alakítása messze túlmutat a klisés női karakterek sztereotípiáin.

A film már elérhető a Netflixen!

vígjáték

Egy gyári munkás története, aki elhatározza, hogy kiegyenlíti a mérleget, és hasznot húz hálátlan munkájából. A terve, hogy luxusparfümöket csempész a munkaadója orra előtt. több»