Új a Netflixen: Hiába gyomorforgató, a hazai nézők már a 4. helyre repítették az új filmet

Mindenki szembesül a hétköznapokban azzal a kérdéssel, hogy az épp általa megvásárolni kívánt élelmiszerek vajon mennyire egészségesek.

Minderre pedig egészen kegyetlen választ ad a Netflix új Megmérgezve: Veszélyes ételek című dokumentumfilmje, amely betekintést enged az élelmiszeripar sötét “kulisszái” mögé. Megtudhatjuk, milyen veszélyeket rejt az előre csomagolt, felvágott élelmiszerek az egészségünkre nézve, és igen, ide tartoznak a felvágott gyümölcsök, légmentesen csomagolt saláták, tej- és hústermékek, hiszen az E. coli, a szalmonella és az egyéb mérgező hulladékok nem szerepelnek címkéken.

Stephanie Soechtig rendezése az Egyesült Államok élelmiszeripar sötét zugait mutatja be, illetve arra a kérdésre a választ, hogy ez az iparág történetesen mennyire is vállalja a felelősséget az emberek egészségének veszélyeztetésében. Soechtig filmje elmélyül az élelmiszer-szabályozás és az élelmiszer eredetű megbetegedések történetében, mint például az 1993-ban történt E. coli O157 járványban, amely számos gyermek halálához vezetett.

A film feltárja az élelmiszeripari vállalatok eltussolási kísérleteit, nyugtalanító igazságokat tár fel az amerikai élelmiszer-ellátási rendszerről, és részletezi a szennyezések miatt indított büntetőeljárásokat. A politikai döntéshozók rendere hangsúlyozzák ugyan, hogy az amerikai élelmiszerek a legbiztonságosabbak a világon, de mi van, ha ez mégsem teljesen igaz?

A Jeff Benedict azonos című könyve alapján készült Megmérgezve: Veszélyes ételek című dokumentumfilm már elérhető a Netflix műsorkínálatában, a hazai előfizetők körében ráadásul már a negyedik legnézettebb tartalomnak számít a platform tartalomkínálatában.

A Megmérgezve: Veszélyes ételek lejátszása közvetlenül elindítható a Mafabon található adatlapjáról a “Lejátszás a NETFLIX-en” gombra kattintva, amennyiben van előfizetésetek a szolgáltatónál.

dokumentum

A dokumentumfilm felhívás azokhoz a tisztviselőkhöz, akiknek hatalmukban áll enyhíteni az élelmiszer eredetű kórokozók által okozott veszélyt, amelyek évente több ezer ember... több»

Rendező: Stephanie Soechtig
Szereplők: Darin Detwiler