Új felmérés: Megvan az 1. számú streamingszolgáltató, a Netflix csak(!) a 6. az elégedettség tekintetében

A Warner Bros. Discovery's Max (HBO Max) az amerikai előfizetéses streamingszolgáltatások közül a legmagasabb ügyfél-elégedettséget produkálta a Whip Media 2023-as Streaming Satisfaction felmérésének eredményei alapján.

Az HBO Maxnak sikerült megtartania a pozícióját, mivel a tavalyi évben is az élen végzett 94 százalékos elégedettséggel, amelyből 2023-ra 6 százalékot veszített. A Hulu (87 százalék) a második, a Disney+ (85 százalék) pedig a harmadik helyen végzett a rangsorban. 

A Netflix, amely a  felmérésben 2021-ben még a második helyen állt, 2022-ben már a negyedik helyre esett vissza, 2023-ra pedig csupán a hatodik helyet foglalhatta el a rangsorban a maga 77 százalékos értékelésével.

Ezt elzőte meg az AppleTV+ a 81 százalékkal, majd pedig a Paramount+ 79 százalékkal. A Whip Media 2023-as felmérése szerint az olyan felső kategóriás streaming platformok (Netflix, Disney+ és Max) kapcsolatos elégedettségi mutatók évről évre csökkennek, míg a középkategóriásnak számító szolgáltatók (Apple TV+, Hulu, Peacock, Amazon Prime Video és Paramount+) tartalom minősége iránt növekedett a felhasználók elégedettsége.