Új, kibővített előzetest kapott a Deadpool 2

Már a Deadpool 2 első része és el-eljátszogatott az előzetes műfajával – a második részhez pedig szintén készültek a megszokottól eltérő stílusú trailerek. Ahogy klasszikusak is: ám a legutóbbi, hivatalos trailer a legszigorúbb korhatáros besorolást kapta egy-két jelenet és nyelvhasználat miatt.

A stúdió ezért összerakott egy új, kibővített és cenzúrázott nyelvezetű előzetest, amiből egy-két durvább és erőszakos képkocka is kimaradt, illetve számos párbeszéd nyelvezetét és jelentését megváltoztatták, hogy átcsússzon egy másik besorolásba.

A szigorú amerikai szabályozást a képi jelenetek és a nyelvezet besorolására nagyon komolyan veszik a stúdiók, a filmkészítők és a mozik is: egyrészt fontos, hogy egy film minél több emberhez eljusson, másrészt azt is szem előtt kell tartani, hogy a fiatalabb korosztály számára káros jelenetek ne jussanak el hozzájuk.

Az új trailerből kimarad például egy rész, amikor Deadpoolnak átlövik a kezét, de főleg a nyelvezet és a szóhasználat esett ennek áldozatául. Nem szerencsére a készítőknek, hogy Deadpool majdnem végig maszkban van, így nem látszik, hogy mást mond, mint ami elhangzik.

Lecserélték például azt a sort, amiben a szuperhős arról beszél, hogy néha mocskos eszközökhöz kell nyúlni ahhoz, hogy a jó dolgot cselekedjük – és ezt oda vezeti ki, hogy a Négyen egy gatyában tiszta pornográfia (ami ugye azért vicces, mert a főszereplő Ryan Reynolds a film egyik szereplőjét, Blake Lively-t vette feleségül). Ezt arra cserélték, hogy a férfikonty az ezredfordulós Bundesliga-haj (vagy akárhogy fogják majd magyarra fordítani).

Egy másik megmagyarázhatatlan oknál fogva azt a sort is megváltoztatták, amikor Deadpool leírja az új csapatát, akiket úgy ír le, hogy „kemények, erkölcsileg rugalmasak és elég fiatalok ahhoz, hogy a következő 10-12 évben a saját franchise-ukkal foglalkozzanak”, amit arra változtattak, hogy „előrelátók és nemsemlegesek”.

Nézd meg a két előzetest!

Korhatáros:

81 Deadpool 2  (2018)

akció | kaland | sci-fi | vígjáték

Wade Wilson, azaz Deadpool túlél egy majdnem végzetes kimenetelű ostoba balesetet, ám az is lehet, hogy az egy előre eltervezett támadás volt. Szerencsétlenségben hősünk... több»

Cenzúrázott és bővített:

81 Deadpool 2  (2018)

akció | kaland | sci-fi | vígjáték

Wade Wilson, azaz Deadpool túlél egy majdnem végzetes kimenetelű ostoba balesetet, ám az is lehet, hogy az egy előre eltervezett támadás volt. Szerencsétlenségben hősünk... több»