70 Undipofik  (2019)

Már a mozikban Kelly Asbury filmje, melynek premierje kapcsán cikkünkben minden információt összegyűjtöttünk, amit érdemes tudnod a filmről. .

Létezik egy varázslatos hely, Undifalva, ahol a furcsa a normális és a tökéletlenség a legjobb dolog. Itt éldegél Moxi, a csinos plüsspofi barátaival, akikkel folyton az eget fürkészik, mikor pottyan le közéjük egy újabb hibás játék, akit boldogan a keblükre ölelhetnek.

Moxi élete klasszabb már nem is lehetne, ám egyre többet mereng azon, vajon létezik-e bármi az Undifalva szélén elterülő hegyek túloldalán. Maga köré gyűjti legjobb pajtásait, és nekivágnak az ismeretlennek. A kis csapat végül a Tökéletesség városában, a hibátlan játékok világában köt ki, ahol nehéz megmérettetéseken kell részt venniük. És bár a kis undik minden vágya, hogy elismerjék őket, a próbatételek során ráébrednek arra, hogy mások szeretetéhez nem a hibátlanságon keresztül vezet az út. Hisz a leges-legfontosabb dolog, ami igazán számít, hogy mindig, minden helyzetben a tökéletlenségükben tökéletes önmaguk maradjanak. 

Az STX filmstúdió egy bűbájos, szédületesen látványos családi animációs vígjátékban mutatja be a hatalmas népszerűségnek örvendő Undipofik – eredetileg Uglydolls - névre hallgató, imádnivaló plüssfigurák történetét.

A tüneményes játékoknak, Moxinak, Oxinak, Babónak, Undikutyinak, és cuki barátaiknak olyan fantasztikus színészek, előadóművészek adják a hangjukat, mint Vágó Bernadett, Stohl András, Ganxta Zolee, Miller Zoltán, Miller Dávid, Koós Réka és Kálloy Molnár Péter. 

A film rendezői székét Kelly Asbury foglalhatta el (Shrek 2, Szilaj, a vad völgy paripája), míg a főbb szereplők hangjait eredeti nyelven olyan színészek kölcsönzik, mint Emma Roberts, Wanda Sykes, Nick Jonas, Kelly Clarkson, Leehom Wang, Gabriel Iglesias és Blake Shelton. A forgatókönyvet Sun-min Kim, Erica Rivinoja, David Horvath és Vivian Wang szerezte.

Íme 5 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A filmben olyan sztárok dalai is felcsendülnek, mint Kelly Clarkson, Nick Jonas, Blake Shelton, Janelle Monáe, Bebe Rexha, Pentatonix, Anitta és a Why Don't We.
  • A film költségvetése 45 millió dollár volt, a STX azonban ezen felül további 40 milliót költött az Undipofik promóciójára és marketingjére.
  • A filmet eredetileg május 10-én mutatták volna be, de végül egy héttel korábbra hozták a premiert, mivel 10-én debütált a mozikban a Pokémon: Pikachu, a detektív is.
  • A STX 12-14 milliós premierhétvégét várt az animációs filmtől, az Undipofik azonban végül 8,5 millió dollárral nyitott Észak-Amerikában.
  • A filmet meglehetősen vegyesen fogadták a kritikusok. Az Undipofik jelenleg 32 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

Hazai premierdátum: 2019.05.16.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: