Már a hazai mozikban Icíar Bollaín megindító új filmje, az Út a királyi operába, melynek kapcsán cikkünkben mindent egy helyre gyűjtöttünk, amit érdemes tudnotok az életrajzi drámáról. 

Az életrajzi filmből a kubai táncos, Carlos Acosta életét ismerhetjük meg: ő az első afroamerikai balett-táncos, aki a leghíresebb balettelőadások főszerepeit táncolhatta. Carlos Acosta – aki önmagát alakítja – úgy lett a táncművészet legendás alakja, hogy soha nem akart táncolni. A megható és lélekemelő film végigjárja az utat, amely egy csillag születéséhez vezetett. 

A produkciót Carlos Acosta forgatókönyve alapján Icíar Bollaín rendezte (Ismeretlen föld, Vedd el a szemem), míg a főbb szerepeket Santiago Alfonso, Keyvin Martínez, Edlison Manuel Olbera Núñez, Laura De la Uz, Carlos Acosta, Yerlín Pérez és Mario Elias alakítják.

Íme tehát 6 tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Paul Laverty elmondása szerint, amikor Carlos Acosta és a producerek megkeresték, hogy írja meg a film forgatókönyvét, vegyes érzéssel fogadta a dolgot. Egyrészt örült, amiért rá esett a választásuk, másrészt tartott a kihívástól, mivel sosem készített könyvadaptációt.
  • Az Út a királyi operába a fiatal Carlos Acosta-t alakító a gyerekszínész Edlison Manuel Olbera Núñez filmes debütálása.
  • Carlos Acosta több jelenetben is önmagát alakítja a filmben.
  • Icíar Bollaín rendező elmondta, hogy Acosta történetében az nyűgözte le igazán, hogy a világsztárrá lett balett táncos sosem vágyott ilyen karrierre, az apja folyamatos unszolására és hatására kezdte el a táncot.
  • Út a királyi operába cselekménye Carlos Acosta önéletrajzi kötetén alapszik.
  • A film a kubai balett sztárjának, Carlos Acostának az életét dolgozza fel.

Hazai premierdátum: 2019.08.22.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: