88 Hannibal  (2013)

Sokaknak okozott csalódást az NBC, amikor mindössze három évad után törölte a Hannibal sorozatot. A Thomas Harris regényein alapuló széria egy sorozatgyilkos utáni hajszáról szólt, de mindezt egy FBI-ügynök és egy pszichiáter kapcsolatára építve. Bár a sorozatot imádták a rajongók, több díjat is bezsebelt, jogi problémák miatt végül mégsem készülhetett el a negyedik évad.

Pedig igény mindenképpen lenne rá rajongói oldalról, és a hírek szerint a stáb nagy része is szívesen visszatérne. Erről többek közt a Hannibal Lectert alakító Mads Mikkelsen is beszélt több interjújában is. Elmondása szerint bármikor igent mondana, ha felkérnék a negyedik évad elkészítésére. És ezzel a film többi készítője is így van. Ráadásul azt is tudják, hogy merre szeretnék tovább vinni a sorozatot.

Az első három évad a Vörös Sárkány regény eseményeinek előzményeit dolgozta fel. De a készítők tudják, hogy a legnépszerűbb rész a Bárányok hallgatnak volt, ám ehhez nem voltak meg a megfelelő jogosultságaik, így nem dolgozhatták fel. Ha egyszer elkészülhet a negyedik évad, akkor annak ez adná a témát.

Miután az NBC leállította a sorozatot még 2015-ben, lehetett arról hallani, hogy több streaming szolgáltatóval is tárgyalnak a készítők. Szóba került a Netflix is, de a tárgyalások megakadtak, mivel az Amazont priorizálták a felek. Csakhogy végül az Amazonnal sem sikerült időben megállapodni, így ők is kihátráltak a projekt mögül, amely így máig nem készülhetett el.

De mind a szereplők, mind a sorozatot megálmodó Bryan Fuller nagyon elkötelezett a folytatás mellett. Azt sem tartja kizártnak, hogy a Bárányok hallgatnak alapján egy külön minisorozatot hozzanak össze, mivel bár az 1991-es filmadaptáció remek volt, a könyvben rengeteg olyan részlet van, amit ki lehetne még bontani egy sorozatban.