Vegyes érzésekkel fogadták a csillagközi halálosztót – megosztó a Predator

A Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon debütált  Shane Black vadiúj Predator - A ragadozóa, aminek a tervek szerint ki kéne húzni a gödörből a franchise-t, ami hosszú-hosszú évekkel ezelőtt került oda. A közönség reakcióiból ez valamelyest sikerült – és valamelyest nem.

A film jelenleg 13 értékeléssel 69 százalékon áll a RottenTomatoes-on, ami azért nem a jó kategória, de talán kúszik ez feljebb is, ha nagyobb közönséghez jut el az alkotás, illetve a közönség felfedezi benne, hogy miért szerethető. A filmmel amúgy volt egy kis gond, szükség volt némi utóforgatásra és újravágásra, ezért sok néző szerint egy zagyva akciófilm maradt csak belőle, amit nehéz követni. Illetve egy jelenetet teljes egészében ki is kellett kukázni, amelyben a rendező egyik barátja tűnt fel – csak ez a barát éppenséggel egy szexuális erőszaktevő, akiknek nem igazán áll a zászló a filmiparban. Black külön elnézést is kért ezért, és egy az egyben kihagyták a végleges filmből a jelenetet.

Vissza véleményekhez: sokan a jelek szerint nem vártak a filmtől túl sokat, és még a logikai buktatókat, a forgatókönyv hiányait és a kuszaságot is elnézik neki. Ám volt, aki sérelmezte, hogy a film messze nincs olyan jó, mint amilyennek egy Shane Black-filmnek lennie kellene. Egy másik vélemény szerint a történet egyszerre nosztalgiavasút és friss alkotás, sőt, egyenesen művészetnek nevezi.

Több olyan vélemény volt, ami szerint a film humora finoman felzabálja a fesztültséget és a horror-részt, így inkább akcióvígjáték, mint véres horror, de nincs ezzel semmi gond. Egy vélemény szerint a film nagyon vicces – és nagyon buta, de legalább nem akar hazudni.

Itthon szerdán kerül a mozikba a film – ha láttátok és van róla véleményetek, ne felejtsétek el megosztani velünk!