2018.12.07 09:55 Berto49 Olvasottság: <100x
0

Közepes filmből egy kiváló új

Claude Zidi szerintem eléggé a középmezőny aljához tartozó francia rendező. (Egyszer már, az "Ahová lépek, ott fű nem terem" megnézése után - Pierre Richard szereplése ellenére - el is határoztam, hogy amit ő rendezett, azt kihagyom.) Most is csak a kiváncsiságom vezetett, hogy milyen volt a kiinduló alap? Ez a rendezése arra tökéletes volt, hogy elegendő matériátt szolgáltasson James Cameron „Két tűz között” című 1994-es filmjéhez. Ez a darab azon ritka esetek egyike amikor a remake nagyságrendekkel kiválóbb film, mint az eredeti. Abban számomra a legnagyobb baj az volt, hogy a női főszereplő, a macska nyávogásáról elnevezett, művésznevén Miou-Miou, igazi nevén Sylvette Herry játszott.

Van az úgy, hogy egy-egy színész, vagy színésznő már az első megjelenésekor számomra roppant ellenszenves, aminek az okát nem is tudom igazából megnevezni. Miou-Miou köztük az első. Bár az amerikai változat nagy vonalakban követi az 1991-es francia film történetét, de feldúsították remek, csattanós poénokkal, az akciójelenetek is a kor színvonalán képest ütősek. Arról nem is szólva, hogy a nem kimondottan kedvenc színésznő szerepét az általam nagyon kedvelt, színészapától született és a tehetségét tőle örökölt Jamie Lee Curtis vette át.

Közepes filmből egy kiváló új

Remek választás volt! Ugyanakkor a főhőst a fénykorát élő, a „Terminátor” alakját többször magára öltő „osztrák tölgy” alakította. A véleményemben szereplő két film eklatáns példa arra, hogy van értelme a remake elkészítésének, mert néha sokkal jobb film kerülhet a filmvászonra, a nézők legnagyobb örömére.

kaland | vígjáték

Francois-ról még a családja sem tudja, hogy mivel foglalkozik. Felesége és gyermekei úgy tudják, apjuk a postán dolgozik, a férfi azonban a francia titkosszolgálat egyik jó hírű... több»

0