2024.03.11 15:53 Juki-onna Olvasottság: 164x
2

Egy kemény férj, aki nem ismer tréfát

A 1990-es évek majd minden thriller filmjében megszoktuk, hogy a gonoszt, a rosszfiú, miután leütöttük egy serpenyővel, lelőttük, leszúrtuk egy nagy késsel (ami mindig kéznél van), egy másodpercre azért magához tér, hogy a kiszemelt áldozatát megölje, és a nézőket ne hagyja félelem nélkül. Ez a jelenet itt sem marad el, de ennek ellenére azt mondom, hogy igazán jól megírt és egyedi a történet és a film is izgalmas. (Nancy Price volt a történet szülőanyja, aki 1925-ben született. Remélem, nem a saját tapasztalásait vetett papírra.) Néha nyomasztó, kiábrándító, és néha erőszakos a film. A nyitó jelenet: a tengerparti idill, mely a szabadságot, szépséget, a nyugodt életet mutatja be a néző számára. A zene kellemes, és szeretnénk ott lenni, mert boldogságot és kiegyensúlyozottságot áraszt magából. Jó ez az érzés. És ekkor megjelenik a gonosz, egy igazi zsarnok, Martin Burney, egy milliomos befektetési tanácsadó (Patrick Bergin), egy kemény üzletember, aki nem ismer kegyelmet, és a zene elnémul. (Patrick Bergint először A Hold hegyei című filmben láttam, ott is nagyszerű volt a színészi játéka, mint ebben a filmben is.) Egy férj, aki a feleségében szolgát lát, és a birtoklási vágyát is kiélheti, amikor csak kedve tartja. (Nagyon kemény lehet olyan házasságban élni, ahol a feleség retteg a férjtől, és a férj bármit mond vagy tesz, úgy kell tenni, mintha ennek örülnénk, lelki és fizikai terrort is elviselve mosolyognunk kell! Igazi gyötrelem! Sok nő szereti a pénzt, a szép ruhákat, de nem mindenáron.) Nyomasztó, amikor a férj felteszi Berlioz szimfóniáját, ami semmi kellemes érzéssel nem tölt el minket, és akkor tudjuk, hogy a férj készen áll az együttlétre. Egy férj, aki rendmániás, erőszakos, és nem áll tőle távol még a gyilkosság sem. Julia Roberts, a feleség is remek alakítást nyújt. A zene tökéletes, belesimul a történetbe, és pont ott van jó helyen, ahol kell. A zeneszerző Jerry Goldsmith. Tökéletes!

El kell gondolkodnunk, hogy mit választunk: a szabadságot vagy a pénzt?

Egy kemény férj, aki nem ismer tréfát

A film minden pillanata izgalmas és lebilincselő. A színészek igazán hihető és átélhető jelenetek mutatnak be nekünk. Egy nő verése? Hason rúgása? Utána egy szép ruhával kérünk bocsánatot? Tökéletes a film hétfő estére! Lendületet ad a hét többi napjára! Köszönhetjük a rendezőnek: Joseph Rubennek! Jó rettegést! Nehéz lesz megemészteni a filmet, és csodálkozom, az 1920-as években ilyen történetek születtek.

dráma | thriller

Egy fiatal nő megrendezi a saját halálát, hogy megpróbáljon elmenekülni rémálomszerű házasságából, de rájön, hogy lehetetlen megszökni az őt irányító férje elől. több»

2