2021.02.13 11:07 Kóborló Olvasottság: 210x
1

Felesleges változtatások

Hosszú és rögös úton ment keresztül a 2003-ban elindított, Halálos kitérő című horrorszéria, mire elérkezett 2014-ben a hatodik felvonásáig, a Last Resortig (magyarul az Utolsó menedék), ami hosszú ideig az utolsó Wrong Turn film volt. Viszont a kezdő történet szülőatyja, Alan B. McElroy még 2020 elején bejelentette, hogy belekezdtek az új rész elkészítésébe, ami törli az első rész után készült folytatásokat, és valamilyen szinten egyfajta rebootja is lesz a 2003-as filmnek.

Maximálisan egyetértek azzal, hogy a készítők semmissé akarják tenni az eddigi részeket, hisz nem akármilyen minőséggyengülést láthattunk a széria folytatásánál. Persze látom az értékeléseknél, hogy sokan igencsak pozitívan álltak ezekhez a részekhez, de magamat nem sorolnám eme nézők közé. Nálam csupán az első, és részben még a második rész tudott minőséget felmutatni, így személy szerint örülök, hogy 2021-ben új film érkezik.

Felesleges változtatások

Visszatérve viszont a 2014-es hatodik részhez, először éreztem azt, hogy sikerült olyan történetet írni a készítőknek, ami teljesen fölösleges. Most, hogy végre láttam mind a hat részét a szériának, elég érdekes vélemény alakult ki bennem a történettel kapcsolatban. Azzal nem árulok el nagy titkot, hogy általában a filmek legnagyobb problémája a gyenge történet volt, viszont azt mindenképp meg kell említeni, hogy a készítők legalább törekedtek arra, hogy szinte minden résznél változatos legyen.

Persze az alapkoncepciót mindvégig megtartották, de mindig változtattak egy kicsit rajta, amivel legalább elérték, hogy nem vált sablonossá a sztori. Erre a részre sem mondhatom, hogy ezzel a témával már foglalkoztak volna bármelyik korábbi filmben, tehát legalább az újdonság ereje megvolt. Az már egy másik kérdés, hogy mennyire volt erre szükség.

Tulajdonképpen itt is ugyanazokkal a problémákkal szembesültem, mint szinte az összes eddigi résznél. A karakterek gyengék, nem igazán kedvelhetők, és ezen a színészi alakítások sem sokat változtatnak. Az alacsony költségvetés rengeteg gátat szabott a filmeknek, így technikailag sok mindenben támadhatók lettek ezen részek, viszont jó pár véres és kegyetlen elhalálozást láthatunk.

Ebben a részben is volt pár ilyen, de talán mintha mennyiségben itt kevesebb lett volna, annyira nem néztek ki rosszul, mint mondjuk az ötödikben, ráadásul itt már legalább odafigyeltek a maszkokra is, hogy kissé életszerűbbek legyenek az ötödik részben látottakhoz képest. Feszültségkeltés szempontjából ismét nagyon gyengén muzsikál a film, de sajnos már ezt is megszokhattuk a folytatásoknál.

Nem tudom, mit tartogat a 2021-es, új Halálos kitérő, de van egy olyan sejtésem, hogy a legtöbb folytatáshoz képest valamivel többet.

horror

Danny és barátai ezúttal Hobb Springsbe, egy elfeledett nyugat-virginiai kisvárosba utaznak. több»

1