Közösség

Vélemény:

 

76 Samba

(2014)

Samba

 
MMcFly2015   2016.02.12 14:43
0

Közel sem olyan jó mint az előde, az Életrevalók, de még így is kimagaslóan jó francia film. Mikor elkezdtem nézni, nem volt sok infóm, csak a színészt tudtam, miben játszott. De ahogy haladtam előre a zene és a rendezés is feltűnt, hogy hasonló, sőt ugyan olyan mint az Életrevalókban. Ez egy kicsit tágabb, és komolyabb témát feszeget, így lehet azért tűnik az előző filmnél gyengébbnek, mert nem fért bele annyi poén és fekete humor. Omar Sy mégis képes feldobni az egészet + élmény, hogy Galambos Péter első osztályú szinkront ad hozzá. Nagyon el lett találva a hangja.
Charlotte Gainsbourg és Omar Sy ég és föld, de mégis jó nézni kettőjük között a románcot, nehezen fogadtam el, de a film végére már minden klappolt, rá lehet hangolódni.
Kicsit hiányérzetem volt a végén, mert a főhős barátjáról nem sok minden derült ki, mi is lett vele. Úgy gondolom, ha már a borítóra is rákerült a karakter, akkor annak is lenne jelentősége, de ez már inkább szőrszálhasogatás. :)
Nem tudtam unni, kiváló színésszel és rendezéssel egy jó dráma, ami néhol mosolyt csal az ember arcára. Kellemes film. Remélem a rendező páros és Omar Sy még dolgoznak együtt..