2023.12.06 10:10 Juki-onna Olvasottság: <100x
0

Mindig a történés előtt vagy után, sosem ott!

Átmászunk fél Arizonán, hogy valami történjen. Elfáradtam. A film háromnegyedéig nem történik semmi, vagyis szinte semmi. Elsuhanó árnyakat látunk, pár rablót és utána kezdődik a sivatagban mászás, közel két órán keresztül.

Borzalmasan fárasztó és unalmas szerintem. Mikor mindenki eltűnik a kisvárosi rendőrőrsről, addig sem igazán mozgalmas a film, de ott kezd unalmassá válni a film, és még csak a film elejénél tartunk. Négy ember: a seriff Franklin (Kurt Russell), egy aggódó férj, Arthur (Patrick Wilson), egy idős úr, Chicory (Richard Jenkins) és egy talpig úriember, Brooder (Matthew Fox), velük baktatunk egy órán keresztül. A seriffet és az aggódó férjet megértem, de hogy a többiek hogy kapcsolódnak az ügyhöz, azt nem.

Mindig a történés előtt vagy után, sosem ott!

Lehet, hogy annyira untatott a film, hogy nem voltam képes követni az eseményeket. Nem kapunk magyarázatot arra, hogy mi is történt a fogdában, és hova lett a bebörtönzött férfi, és ki rabolta el Arthur (Patrick Wilson) feleségét. 89 százalékos a tetszési indexe a filmnek, de nem értem, hogy miért. Csak azért, mert kapunk pár perces brutális képet a film végén arról, hogy a „vadak” (a szereplőink így nevezik), akik egy magas hegy barlangjában élnek, mit tesznek a foglyaikkal? A horror kategóriába sorolták a filmet, de egyes kritikák szerint western. Akkor most mi? Azt sem értem, hogy a vadak hangszálaiba be van építve valami fém ketyere, amitől nem tudnak beszélni, csak egy predatori ordítás hallhatunk tőlük. Hol van a vademberek öntőműhelye, ahol elkészítik ezeket a ketyeréket? Hol a sebész, aki behelyezi a hangszálak közé? A predatori üvöltéstől nem éreztem, hogy izgalmasabb lett volna a film. Az is érdekelne (mert ez kimaradt a filmből), hogy a magas barlangban, ahol a „vadak” élnek, nem láttam, hogy vitték fel a foglyokat olyan magasra, de ami igazán érdekel, hogy az öntőgépet hogy vitték fel. Nem igazán tudtam átélni a filmet, és nem akarok senkit elriasztani a filmtől, de vannak filmek, amiket átéltem. Pl: Alien. Amikor a seriff megtalálja Arthur feleségét, érdekes módon nem kérdezi meg tőle, hogy mi történt, kik rabolták el őket, vagy mi történt. Kit érdekel? Senki nem kíváncsi a részletekre. Kicsit jobban be kellett volna avatnia minket a történet részletekbe a forgatókönyvíró/rendezőnek (S. Craig Zahler). Unalmas, csak egy film, amit nem értem, miért készült el. Ez az én véleményem. A zenére már nem is emlékszem, és a történetre sem!

dráma | horror | western

Miután egy törvényenkívüli véletlenül a békés vadnyugati városkába vezet egy csapat kannibál barlanglakót, a szörnyek elrabolnak több telepest és egy helyi farmer... több»

0