2016.12.11 16:21 szucszoli Olvasottság: <100x
0

Nyomorult az ember

Nagyon rossz volt feliratosan nézni ezt a filmet, mert nagy hangsúly van a dialógusokon. Gyakran, amikor többen beszélgetnek és egymás szavába vágnak, azt sem tudom, kitől- mi hangzott el, mert mire elolvasom a feliratot, jön a következő és nem jut idő a színészek játékában elmerülni.

Most ezzel elmondtam, hogy mi a bajom a felirat intézményével. :) Egyébként imádom Mads Mikkelsen-t és a magyar hangja is kiváló, úgyhogy én várom, hogy kijöjjön szinkronnal, mert "van ebben a filmben valami".

Nyomorult az ember

Talán az a legjobb ebben a filmben, hogy ezek a figurák rohadt nyomorúságosan élnek, amivel ők maguk nincsenek tisztában, hiszen nekik ez az infantilis életvitel a természetes, és ez nagyon szórakoztató helyzeteket tud szülni. Ugyanakkor viszont nagyon mélységes pillanat, amikor pl. Gregor-ra kiakad a testvére és tulajdonképpen ekkor szembesül a néző azzal, hogy ez a két dolog mennyire nem fér össze...

Élvezet nézni ezt a filmet és egy kicsit az ember saját magában is felismeri a saját maga nyomorúságát, ami persze nem akkora, mint ezeknek a figuráknak, de ezek a határok valahol elmosódnak. Elmosódnak, mert a normális embernek a normalitása abból fakad, hogy a nevelése során beleverték, hogy mit szabad és mit nem.

Ezekbe a figurákba viszont senki nem verte bele, hogy hogyan kell viselkedni, hogyan kell viszonyulni a másikhoz, milyen a helyes viselkedés, hogyan kell együtt élni a másikkal... Mintha ezekről az emberekről lehullott volna a társadalmi máz, vagy egyszerűen nem is volt rajuk soha.

dráma | misztikus | sci-fi | vígjáték

Gabriel és Elias fivérek, azonban nagyon különböznek egymástól. Gabriel egy szürke egyetemi tanár, míg testvérét csak a nők izgatják. Épp, miközben egyik óráját tartja,... több»

0